Meniu
Search
x

Condamnaţii pe viaţă din Danemarca pot lega relaţii amoroase doar după ce au ispăşit 10 ani din pedeapsa. Decizia vine după gestul unei tinere de 17 ani

Danemarca a luat o măsură ce la prima vedere poate părea una ciudată. Condamnaţilor la închisoare pe viaţă le este interzis să lege noi relaţii amoroase în primii zece ani de la condamnare, a anunţat Ministerul Justiţiei din Danemarca, potrivit Agerpres.

De Redactia Observator la 15.09.2021, 16:45

Autorităţile daneze au luat decizia după ce o tânără în vârstă de 17 ani s-a îndrăgostit de Peter Madsen. Madsen este condamnat pe viaţă după ce a ucis-o în 2017 pe jurnalista Kim Wall. „În ultimii ani, am văzut exemple respingătoare de deţinuţi, care au comis crime atroce, contactând persoane tinere pentru a-şi atrage simpatia şi atenţia lor. Evident, trebuie să se pună capăt acestei situaţii. Condamnaţii la închisoare pe viaţă (...) nu ar trebui să poată folosi închisorile noastre ca pe nişte centre de întâlnire sau platformele mediatice pentru a se lăuda cu crimele lor", a anunţat ministrul danez al justiţiei, Nick Haekkerup, într-un comunicat.

Proiectul de lege are prevăzut şase puncte, iar printre restricţii se mai numără şi faptul că deţinuţii nu pot posta pe reţelele de socializare mesaje despre crimele comise sau nu pot participa la podcast-uri pe aceste teme. În prezent, legea din Danemarca permite toate aceste lucruri. Restricţiile vor fi ridicate doar după ce condamnaţii vor ispăşi 10 ani de detenţie, faţă de doi sau patru ani, în funcţie de gravitatea faptei, cum este prevăzut acum.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Condamnaţii pe viaţă din Danemarca pot lega relaţii amoroase doar după ce au ispăşit 10 ani din pedeapsa. Decizia vine după gestul unei tinere de 17 ani