Antena Meniu Search
x

Coșmarul trăit de o australiancă după o simplă operaţie cu laser. O complicaţie i-a schimbat viaţa: "Simţeam că am cioburi de sticlă în ochii"

O femeie din Australia care a suferit o operație oculară de rutină cu laser pentru remedieria vederii spune că acum are dureri în fiecare zi și a fost lăsată să trăiască un „iad” continuu. Complicaţiile venite odată cu noul diagnostic i-au schimbat viaţa, fiind nevoită să renunţe la planurile ei. Acum, tânăra avertizează cu privire la complicaţiile care pot apărea chiar şi în urma intervenţiilor aparent simple.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 11:31

Coșmarul trăit de o australiancă după o simplă operaţie cu laser. O complicaţie i-a schimbat viaţa: "Simţeam că am cioburi de sticlă în ochii"
Coșmarul trăit de o australiancă după o simplă operaţie cu laser. O complicaţie i-a schimbat viaţa: "Simţeam că am cioburi de sticlă în ochii" - TikTok/ erinorchard88

Erin Orchard, în vârstă de 35 de ani, sperase că operația îi va remedia vederea înainte de ziua nunții, dar complicațiile din timpul procedurii i-au afectat nervii oculari. Drept urmare, ea a îndurat săptămâni de durere extremă și sensibilitate la lumină înainte ca un medic să-și dea seama în cele din urmă ce s-a întâmplat, relatează Mirror.

Deși acum are picături speciale pentru ochi pentru a ameliora simptomele, ea spune că încă suferă și că daunele nu pot fi remediate. Erin a spus că știa că ceva a mers „foarte prost” la doar 48 de ore după operație dar a ignorat simptomele. La o săptămână de la operație, Erin s-a repezit la medic, simțind că în ochii ei erau „cioburi de sticlă”.

Studenta a avertizat oamenii pe reţelele sociale printr-un clip, care a obținut până acum peste 1,1 milioane de vizualizări și 81.000 de aprecieri.

„Ochii mei erau atât de sensibili la lumină încât am petrecut multe zile stând într-o cameră întunecată și mă durea când mă uitam la telefon sau la ecranul computerului mai mult de un minut sau două. Simțeam că niște cioburi de sticlă tăiate în ochi și am avut o senzație de înţepături de ace față, precum și arsuri și usturime. Chiar și factorii declanșatori minori de mediu, cum ar fi vântul sau aerul condiționat, îmi provocau dureri insuportabile”, a spus ea.

Pe acelaşi subiect

La două luni după operație, care a avut loc în ianuarie 2019, Erin a fost diagnosticată cu nevralgie corneeană bilaterală post-laser, o afecțiune care provoacă dureri la ochi și cap în urma leziunilor nervoase.

Studenta va trebui să folosească picături speciale de ochi făcute din propriul ei sânge

Ea susține, de asemenea, că a fost „folosită” de medici care i-ar fi respins îngrijorările și care, spune ea, nu au dezvăluit în mod explicit riscul de nevralgie corneeană și durere cronică. „Am fost foarte tulburată când am fost diagnosticată inițial și îmi amintesc că am plecat cu lacrimi curgându-mi pe față. Am fost foarte speriată când am descoperit că durerea pe care o îndurasem va persista ca o problemă continuă, fără perspectiva unui tratament”, a adăugat Erin.

Pe lângă durerea fizică, Erin a mai rămas cu probleme de sănătate mintală, mai exact tulburarea de stres posttraumatic (PTSD). „Înainte de procedură, eram într-o stare fizică și psihică excelentă, plină de entuziasm pentru cariera mea, plănuind cu nerăbdare ziua nunții mele și lucrând spre repere importante, cum ar fi cumpărarea primei mele case și întemeierea unei familii. De când am fost diagnosticată cu nevralgie corneeană, am suferit o transformare interioră şi am renunţat la viața pe care mi-am dorit-o pentru mine.

Economiile pe care le acumulasem cu grijă pentru achiziționarea unei locuințe s-au diminuat rapid pe măsură ce mă confruntam cu cheltuieli medicale tot mai mari. Medicamentele pe care mă bazez pentru a-mi gestiona starea au creat un obstacol în întemeierea unei familii, influențându-mi și mai mult speranțele de a deveni părinte. Mi-a remodelat identitatea și mi-a schimbat semnificativ cursul vieții și îmi lipsește profund sentimentul de încredere pe care l-am avut cândva în sistemul de sănătate.

„Din fericire, am continuat ziua nunții noastre, în ciuda faptului că ne gândeam serios la anularea acesteia pentru o vreme. Pentru a mă asigura că pot gestiona ziua, medicul de familie și oftalmologul meu au colaborat pentru a dezvolta un plan de medicație, încă am avut dureri semnificative și am avut nevoie de ceva timp pentru a mă recupera, dar a fost o zi frumoasă”, a mărturisit tânăra studentă.

Erin încurajează oamenii să ia în considerare orice risc, oricât de simplă pare operaţia

În ciuda durerii pe care o suferă acum, vederea lui Erin s-a îmbunătățit în urma tratamentului cu laser, deși noua ei prescripție arată că este încă mioapă și are nevoie de ochelari pentru a conduce, precum și la universitate.

Acum, ea este hotărâtă să-i ajute pe ceilalți şi studiază pentru a deveni terapeut ocupațional. Pentru cei care se gândesc să se opereze cu laser, Erin spune că ar trebui luate în considerare întotdeauna riscurile.

„Educați-vă cu privire la riscuri și complicații, luați în considerare implicațiile pe termen lung, nu vă aruncați ochelarii prea devreme, asigurați-vă că chirurgul este echipat pentru a gestiona complicațiile și cere o a doua opinie dacă este necesar”, a adăugat ea.

Erin a depus o plângere împotriva clinicii, despre care ea spune că de atunci și-a schimbat procedurile privind consimțământul informaţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Coșmarul trăit de o australiancă după o simplă operaţie cu laser. O complicaţie i-a schimbat viaţa: "Simţeam că am cioburi de sticlă în ochii"