Antena Meniu Search
x

Crimă rezolvată după 52 de ani. Un muc de ţigară, aruncat în coşul de gunoi, i-a ajutat pe poliţiştii americani să închidă cazul

Un muc de ţigară, găsit lângă corpul unei profesoare de 24 de ani din Vermont, ucisă în apartamentul ei în urmă cu aproape 52 de ani, a ajutat anchetatorii să ajungă la un vecin de la etaj, despre care se spune că a strangulat-o după ce s-a certat cu soţia sa, a declarat marţi Poliţia, transmite The Associated Press, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 06:26

Crimă rezolvată după 52 de ani. Un muc de ţigară, aruncat în coşul de gunoi, i-a ajutat pe poliţiştii americani să rezolve cazul
- Profimedia - imagine ilustrativă

Probele ADN colectate de pe mucul de ţigară şi munca de investigaţie perseverentă au condus autorităţile la bărbatul despre care se spune că a ucis-o pe Rira Curran într-un interval de 70 de minute într-o noapte de iulie din 1971. Suspectul, identificat ca fiind William DeRoos, care avea 31 de ani la momentul respectiv, a părăsit apartamentul său în acea noapte pentru "o plimbare de răcorire". După ce s-a întors, i-a spus soţiei sale să nu spună că a fost plecat.

În 2019, anchetatorii au început să lucreze la caz ca şi cum acesta tocmai s-ar fi întâmplat

Deoarece ancheta a fost reînnoită în 2019, detectivii au intervievat-o din nou pe fosta soţie a lui DeRoos, iar aceasta le-a spus că el a părăsit apartamentul lor pentru o scurtă perioadă de timp, într-o fereastră de timp în care colegii de cameră ai lui Curran nu erau în apartamentul ei din Burlington.

"Suntem cu toţii încrezători că William DeRoos este responsabil pentru uciderea Ritei Curran, dar, pentru că a murit într-o cameră de hotel din cauza unei supradoze de droguri, nu va fi tras la răspundere pentru faptele sale, ci acest caz va fi închis", a declarat, marţi, în timpul unei conferinţe de presă, locotenentul James Trieb, comandantul Biroului de servicii de detectivi al Poliţiei din Burlington.

Pe acelaşi subiect

După moartea lui Curran, DeRoos, care era cunoscut de unii ca un guru, s-a mutat în Thailanda şi a devenit călugăr, dar ulterior s-a întors în Statele Unite. În 1986, DeRoos a murit din cauza unei supradoze de droguri în San Francisco, potrivit Poliţiei.

Părinţii lui Curran au murit fără să afle cine le-a ucis fiica, dar fratele şi sora victimei au participat la evenimentul organizat la sediul Poliţiei din Burlington. "Nu mă gândesc atât de mult la tipul care a făcut asta, cât la Rita, la părinţii mei şi la ceea ce au trecut", a declarat Tom, fratele lui Curran, în timpul evenimentului. În primele ore ale dimineţii de 20 iulie 1971, Poliţia din Burlington a fost chemată la apartamentul de pe Brooks Avenue după ce colega de cameră a lui Curran a ajuns acasă şi a găsit cadavrul acesteia în dormitorul lor comun.

Poliţia spune că Curran s-a opus cu înverşunare, dar a fost strangulată. Crima a zguduit Burlington. Cazul a rămas deschis, iar anchetatorii nu au renunţat niciodată la el, dar în 2019, Trieb şi o echipă de detectivi, ofiţeri, tehnicieni şi alte persoane au început să lucreze la caz ca şi cum acesta tocmai s-ar fi întâmplat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Crimă rezolvată după 52 de ani. Un muc de ţigară, aruncat în coşul de gunoi, i-a ajutat pe poliţiştii americani să închidă cazul