Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum a reuşit o focă să distrugă afacerea unui britanic şi să-i creeze o pagubă de 3.000 de lire sterline: "E ridicol!"

Proprietarul unui lac de pescuit din Marea Britanie s-a înfuriat serios, după ce o focă necinstită şi înfometată i-a mâncat stocul de pește în valoare de 3.000 de lire sterline, transmite Mirror. Nick North a spus că deşi afacerea sa a fost devastată de animal, agențiile de mediu au spus că nu mai au voie să o prindă decât dacă are răni care îi pun viața în pericol.

de Marina Dinu

la 10.01.2023 , 10:27

Cum a reuşit o focă să distrugă afacerea unui britanic şi să-i creeze o pagubă de 3.000 de lire sterline: "E ridicol!" Cum a reuşit o focă să distrugă afacerea unui britanic şi să-i creeze o pagubă de 3.000 de lire sterline: "E ridicol!" - Shutterstock

Frustrat, Nick North a fost forțat să-și închidă afacerea timp de trei săptămâni după ce foca înfometată a început să guste din crapii şi celelalte specii de peşti prezente în lac.

RSPCA, poliția din Essex și British Divers Marine Life Rescue (BDMLR) au fost încercat să captureze animalul, dar încercările s-au dovedit a fi fără succes.

Foca cenușie, în vârstă de aproximativ un an, a fost văzută pentru prima dată pe 6 decembrie înotând pe râul Roach din Essex. A fost observată apoi în lacul înghețat Marks Hall Fisheries din Rochford Reservoir, Essex, pe 12 decembrie și a rămas acolo de atunci.

Articolul continuă după reclamă

Proprietarul estimează că este probabil să fi pierdut între 2.000 și 3.000 de lire sterline

Pe acelaşi subiect

Proprietarul lacului a declarat pentru Mirror: "Este ridicol. Îmi distruge afacerea. Agențiile de mediu au spus că nu mai au voie să încerce să-l prindă decât dacă are răni care pun viața în pericol."

De asemenea, Nick bănuiește că animalul a ucis şi rațe, după ce a găsit cinci păsări moarte în jurul lacului. Nick estimează că este probabil să fi pierdut între 2.000 și 3.000 de lire sterline în pește și peste 500 de lire sterline din abonamentele de o zi pe care le-ar fi putut vinde.

Două încercări de salvare care au implicat diverse agenții de mediu au eșuat până acum, în ultimele două săptămâni.

Un purtător de cuvânt al BDLMR a declarat: "În prezent, suntem agenția principală care ne ocupăm de o focă care și-a găsit drumul într-un lac de pescuit de lângă Southend. Ne dorim ca acest animal să fie relocat. Focile sunt capabile să trăiască sănătos în apă dulce, totuși, evident, nu este o locație naturală pentru aceasta. Avem în discuție un alt plan în acest moment, inclusiv echipa fantastică care gestionează lacul și ar cere sprijinul publicului în îngrijirea acestui animal până când se poate ajunge la o soluţie."

Marina Dinu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Mapamond » Cum a reuşit o focă să distrugă afacerea unui britanic şi să-i creeze o pagubă de 3.000 de lire sterline: "E ridicol!"