Antena Meniu Search
x

De la nuntă la spital: zeci de oameni răniţi, după ce acoperişul unei case s-a prăbuşit peste ei, în timpul petrecerii, în Afganistan

Petrecere cu final tragic în Afganistan. Zeci de oameni au ajuns la spital, după ce acoperişul unei case s-a prăbuşit peste ei, în timpul unei ceremonii de nuntă. 

de Redactia Observator

la 02.05.2023, 14:12

Zeci de oameni răniţi, după ce acoperişul unei case s-a prăbuşit peste ei, în timpul petrecerii, în Afganistan - Shutterstock

Cel puţin 45 de persoane au fost rănite în nord-estul Afganistanului după ce acoperişul unei case s-a prăbuşit în timpul unei ceremonii de nuntă, a anunţat marţi poliţia.

Potrivit autorităţilor, tragicul incident a avut loc luni, în provincia Kapisa, într-un sat din districtul Nijrab. Răniţii au fost transportaţi la un spital local pentru îngrijiri, a adăugat poliţia, precizând că cei mai mulţi sunt în stare stabilă.

Nu este clar deocamdată ce anume a cauzat prăbuşirea, însă astfel de incidente nu sunt neobişnuite în timpul sezonului ploios într-o ţară unde case sunt construite cu o structură de rezistenţă precară.

Zeci de oameni au murit în urma ploilor din ultimele 2 săptămâni

Autoritatea afgană pentru gestionarea dezastrelor a raportat luna trecută că zeci de oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi în decursul a două săptămâni de ploi. În plus, au murit animale şi sute de locuinţe au fost avariate, potrivit Agerpres. Decenii de conflict, cuplate cu degradarea mediului şi investiţii insuficiente în gestionarea riscurilor de dezastre, au contribuit la creşterea vulnerabilităţii afganilor, potrivit Naţiunilor Unite.

ONU a mai afirmat că Afganistanul trece prin cea mai mare şi mai severă criză umanitară din lume, avertizând că milioane de oameni riscă foametea în lipsa ajutorului umanitar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » De la nuntă la spital: zeci de oameni răniţi, după ce acoperişul unei case s-a prăbuşit peste ei, în timpul petrecerii, în Afganistan