Antena Meniu Search
x

Despăgubirea cerută de un grup de studenți din Coreea de Sud, după ce examenul lor s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme decât trebuia

Un grup de studenți din Coreea de Sud dau în judecată guvernul pentru că examenul lor de admitere la facultate s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme decât era programat, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 20.12.2023, 12:00

Despăgubirea cerută de un grup de studenți din Coreea de Sud, după ce examenul lor s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme decât trebuia
Despăgubirea cerută de un grup de studenți din Coreea de Sud, după ce examenul lor s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme decât trebuia - Profimedia

Ei cer 20 de milioane de woni (15.400 de dolari) fiecare - costul unui an de studiu pentru a relua examenul. Eroarea a afectat restul examenelor studenților, spune avocatul acestora.

Examenul durează 8 ore și se numără printre cele mai grele testări din lume

Testul de admitere la facultate al țării, cunoscut sub numele de Suneung, este un maraton de opt ore cu lucrări consecutive la mai multe materii.

Suneung este unul dintre cele mai grele examene din lume, iar mizele sunt foarte mari. Rezultatele examenului din acest an au fost făcute publice pe 8 decembrie.

Pe acelaşi subiect

Procesul, intentat marți de cel puțin 39 de studenți, susține că examenul s-a oprit mai devreme decât ar fi trebuit.

Unii studenți au protestat imediat, dar spun că supraveghetorii le-au luat hârtiile. Profesorii au recunoscut greșeala înainte de începerea următoarei sesiuni și au acordat un minut și jumătate în plus la următoarea testare.

Supraveghetorul a citit greșit ora la care ar fi trebuit să se termine examenul

Studenții au spus că sunt atât de supărați încât nu s-au putut concentra pe restul examenului, relatează agenția de știri Yonhap. Unii au renunțat și s-au întors acasă.

Avocatul lor, Kim Woo-suk, a declarat presei locale că autoritățile din domeniul educației nu și-au cerut scuze.

KBS a citat oficiali care au spus că supervizorul responsabil de centrul de testare specific a citit greșit ora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Despăgubirea cerută de un grup de studenți din Coreea de Sud, după ce examenul lor s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme decât trebuia