Antena Meniu Search
x

"Divolul a intrat în mine". Astfel îşi justifică un român din Anglia uciderea fiului său. Robert avea doar şase luni când a murit

Mihai-Cătălin Gulie şi Gabriela Ion, doi români stabiliţi în Marea Britanie, sunt acuzaţi că şi-au ucis fiul de şase luni. Bebeluşul a fost găsit în casă inconştient, iar mai târziu a murit la spital.

de Monica Palade

la 19.10.2021, 16:19

"Divolul a intrat în mine". Astfel îşi justifică un român din Anglia uciderea fiului său. Robert avea doar şase luni când a murit - Liverpool Echo

Avocatul mamei copilului îl acuză pe iubitul femeii că ar fi responsabil pentru rănile care i-au fost fatale copilului şi care au fost făcute, pe când ea se afla la cumpărături. Cei doi români sunt audiaţi în acest moment la Liverpool Crown Court pentru moartea fiului lor, care a avut loc pe 21 februarie în acest an.

Mihai-Cătălin a negat acuzaţia de crimă, în timp Gabriela pe cea că ar fi cauzat sau permis moartea copilului. Românii s-au mutat în Anglia, în 2019. Fiul lor suferea de sindromul Down, dar şi de alte complicaţii medicale. Copilul şi-a petrecut cea mai mare parte din scurta sa existenţă într-un spital, dar a fost luat acasă, unde locuia împreună cu părinţii şi sora sa mai mare, în Mersey Road, Widnes, chiar înainte de Crăciun.

Procurorii susţin că bărbatul şi-a scuturat fiul atât de violent, când era singur cu el în casă, încât micuţul a suferit răni grave, care ulterior i-au fost fatale.

Bărbatul şi-a susţinut nevinovăţia în faţa instanţei. Avocatul John Benson, care o reprezenta pe Gabriela Ion a declarat: „Nu voi sugera că ţi-ai ucis fiul. Realitatea cruntă este că în dimineaţa de 18 februarie, ţi-ai pierdut controlul şi l-ai scuturat pe Rober şi probabil l-ai trântit pe canapea. Eşti responsabil pentru rănile care i-au adus moartea. Fără îndoială regreţi amarnic şi ai vrea să dai timpul înapoi. Dar nu poţi să recunoşti asta”.

Pe acelaşi subiect

A intrat diavolul în mine

La rândul său, românul a replicat: „Cum să admit ceva ce nu am făcut?” Mihai-Cătălin a mai spus că singura dată când a folosit violenţa fizică împotriva lui Robert a fost ca să „îi dea o palmă uşoară la fund” şi să îl lase să cadă pe nişte perne, scrie liverpoolecho.co.uk. Bărbatul a recunoscut apoi că era obosit de la muncă şi copilul plângea non-stop, ceea ce l-a făcut să îşi piardă cumpătul.

Românul a recunoscut că o dată şi-a „împins cu putere” partenera pentru că nu a gătit pentru el când s-a întors acasă şi şi-a pălmuit de două ori fiica la fund.

Bărbatul spune că Robert s-a îngălbenit şi a încetat să respire când „stătea cu el pe sofa şi se uitau la televizor”. Erau singuri în timp ce partenera şi fiica lor erau la magazin. „Nu ştiu ce i s-a întâmplat. Mă uitam la TV şi când m-am ridicat era galben şi nu respira. Nici nu l-am atins şi nici nu am pus mâna pe el”.

Mihai-Cătălin a negat că îşi pierde cumpătul uşor şi că relaţia cu partenera sa este foarte bună şi se ceartă rar. În faţa probelor, românul a recunoscut că l-a pălmuit pe Robert la fund şi că l-a trântit pe pat, deşi ştia că „trebuia să aibă grijă de el ca de un porţelan”.

„Eram obosit şi furios”. A recunoscut totodată că „a intrat diavolul în mine”, când şi-a pierdut cumpătul, adăugând: „S-a întâmplat doar o dată ca diavolul să intre în mine”. A negat că ar fi minimizat violenţa împotriva partenerei sale sau a lui Robert.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » "Divolul a intrat în mine". Astfel îşi justifică un român din Anglia uciderea fiului său. Robert avea doar şase luni când a murit