Antena Meniu Search
x

Foto Doi copii orfani, legaţi de o frumoasă prietenie, au devenit fraţi. Povestea unui cuplu cu suflet mare care i-a adoptat din China, în ciuda tuturor greutăţilor

Povestea emoţionantă a unei prietenii care a devenit legătură de rudenie. Totul, cu ajutorul unui cuplu de americani cu suflet mare, care au adoptat un băieţel dintr-un orfelinat din Hong Kong. Ulterior, văzându-l în fotografii pe un alt copil, cu 8 ani mai mare, care-i purta de grijă ca un frate fiului lor, s-au hotărât să facă tot ce le-a stat în puteri să-i aducă din nou pe băieţi împreună.

de Redactia Observator

la 03.02.2023, 12:37

Un cuplu căsătorit din Illinois, SUA, a luat încă de la începutul relaţiei decizia să adopte un nou membru al familiei. Fiecare dintre cei doi avea unul, respectiv doi copii din legăturile amoroase din trecut, aşa că au decis să dea o nouă şansă unui micuţ din orfelinat. 

Descoperire după adopţia copilului

Jocelyn şi Troy Piper se temeau ca, în cazul în care adoptă un copil din instituţiile apropiate, părinţii micuţilor şi-ar putea face apariţia într-o bună zi, cerând să-şi "reintre în drepturi". Astfel, pentru a evita asemenea riscuri, s-au orientat către orfelinatele de peste mări şi ţări. S-au oprit cu cercetările în Hong Kong, unde au aplicat pentru a fi incluşi în sistemul de adopţie. Curând, au primit poza unui băieţel, de care s-au îndrăgostit pe loc. Nu i-a interesat că acesta suferă de paralizie cerebrală tetraplegică. În 2015, se întorceau acasă cu noul lor fiu, Nolan, "lumina vieţii lor".

Povestea adopţiei nu se termină, însă, aici. Potrivit Insider, în dosarul copilului pus la dispoziţie de agenţia de adopţie, alături de Nolan apărea în multe fotografii şi un alt băiat, care-l striga "frăţiorul meu". Jocelyn şi Troy Piper s-au interesat de soarta acestuia şi, cu ajutorul unei asociaţii religioase care sprijină familiile în procesul adopţiei, au aflat că acesta fusese mutat într-un alt centru. Era pe atunci cu 8 ani mai mare decât Nolan, iar numele său este Francis.

Pe acelaşi subiect

Cei doi prieteni au devenit fraţi

Jocelyn i-a povestit soţului că un gând nu-i dă pace. "Mi-a spus că ar trebui să-l aducem şi pe el acasă", i-a răspuns bărbatul, fără nicio ezitare. Băiatul suferă de o boală rară şi are o afecţiune din spectrul autist, dar se poate mişca şi vorbi fără probleme.

Cei doi băieţi au fost reuniţi astfel, sub acoperişul primitor al familiei Piper. Singura problemă? Numele diferite în urma adopţiei. Nolan se numea înainte Tony, iar "fratelui mai mare" i-a fost ceva mai greu să se acomodeze cu noua sa identitate. Pentru părinţi, efortul financiar a fost mare, dar a meritat fiecare bănuţ. "Nu suntem bogaţi, ducem o viaţă obişnuită", au mărturisit ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Doi copii orfani, legaţi de o frumoasă prietenie, au devenit fraţi. Povestea unui cuplu cu suflet mare care i-a adoptat din China, în ciuda tuturor greutăţilor