Antena Meniu Search
x

Doi elevi răniţi grav după ce un coleg i-a bătut cu un ciocan, într-un internat al unei şcoli de prestigiu din Anglia. Motivul atacului, necunoscut

Trei persoane, printre care doi elevi, au suferit răni grave în urma unui atac cu ciocanul suspectat la o şcoală privată de top, din Anglia. Un băiat de 16 ani ar fi început atacul la internatul şcolii, motivul gestului său fiind încă necunoscut.

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 16:53

Doi elevi răniţi grav după ce un coleg i-a lovit cu un ciocan, într-un internat al unei şcoli de prestigiu din Anglia. Motivul atacului, necunoscut
Doi elevi răniţi grav după ce un coleg i-a lovit cu un ciocan, într-un internat al unei şcoli de prestigiu din Anglia. Motivul atacului, necunoscut - Profimedia

Groaza s-a desfășurat la şcoala Blundell's School din Tiverton, Devon. Se spune că un adolescent a lovit două persoane cazate în internat, precum şi administratorul. Băiatul a fost arestat de polițiști și continuă să fie interogat aseară, relatează The Sun.

Cele trei presupuse victime au fost transportate de urgență la spital în urma incidentului ce s-a petrecut ieri la ora 1 dimineața, în timp ce polițiștii au asaltat școala. Polițiștilor li s-au alăturat acolo trei ambulanțe, o ambulanță aeriană, și echipe de intervenție în zone periculoase.

Poliția a spus că cei trei au fost tratați pentru „mai multe răni grave”. Între timp, administratorul a fost externat.

Administrorul rănit a fost externat

Pe acelaşi subiect

„Am înțeles că a avut loc o luptă între doi băieți care implică un ciocan la primele ore ale dimineții. Cineva a venit să-l cheme pe administrator sau a fost alertat de zgomot și s-a grăbit să ajute când a fost lovit. A fost dus la spital și a avut nevoie de cusături, dar de atunci a fost externat și s-a întors imediat la școală. Cred că băieții sunt într-o stare mult mai proastă”, a declarat o sursă pentru publicaţia The Sun.

Polițiștii au confirmat anterior că armele au fost găsite la fața locului, dar nu au precizat care sunt acestea. Într-o scrisoare către părinți, directorul școlii, Bart Wielenga, a spus că este încrezător că este „un incident izolat”.

Motivul atacului nu e clar şi nici cum a fost introdus un ciocan în internat

„Un incident foarte traumatizant pentru cei implicați. În acest moment se înțelege că toate părțile implicate sunt legate de școală. Sunt dornic să reasigur comunitatea că nu există un risc mai mare și nu căutăm pe nimeni altcineva în legătură cu această chestiune. Pe tot parcursul zilei vom continua căutările și anchetele în vecinătatea școlii, în timp ce suntem în stadiul incipient al anchetei noastre”, a descris unul dintre poliţişti atacul.

Școala are 360 de băieți și 225 de fete și a fost nominalizată pe lista celor mai bune școli private din Marea Britanie, de Tatler, în 2022.

„Încă stabilim ce s-a întâmplat la primele ore ale dimineții și continuă o investigație amplă. Doi adolescenți, care ambii au suferit răni grave, rămân în spital în acest moment. Unul dintre băieți este în stare critică, iar celălalt este într-o stare stabilă. Un bărbat adult, care este membru al personalului școlii și a suferit răni grave, a fost acum externat din spital. Ancheta noastră este asistată de experți care evaluează rănile suferite și modul în care au fost cauzate”, a declarat un poliţist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Doi elevi răniţi grav după ce un coleg i-a bătut cu un ciocan, într-un internat al unei şcoli de prestigiu din Anglia. Motivul atacului, necunoscut