Antena Meniu Search
x

Galerie foto Gemeni siamezi, poveste cu final fericit. Au fost separaţi după o operaţie de 8 ore, iar acum s-au întors acasă, în Yemen

Gemenii siamezi din Yemen, care au fost separați cu succes printr-o intervenție chirurgicală în Iordania, s-au întors luna aceasta în capitala Sanaa, a anunțat luni agenția ONU pentru copii.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 20.12.2021, 15:11

Ahmed și Mohammed s-au născut pe 16 decembrie anul trecut, uniți la piept și abdomen, la Sanaa, capitala țării, a transmis la vremea respectivă spus UNICEF.Ei au fost transportați în Iordania după apeluri urgente menite să grăbească intervenția chirurgicală, scrie France24.

Gemenii au fost separați în iulie la Spitalul de specialitate din Amman, într-o operație de aproape opt ore care a implicat 25 de chirurgi și consilieri tehnici. Gemenii aveau șapte luni în momentul operaţiei.

Tatăl lor, Yasser Albukhaity, a zâmbit tot drumul, arătându-şi fericirea la întoarcerea la Sanaa, care aa avut loc după un zbor medical organizat de Națiunilor Unite. „Nu pot să-mi exprim sentimentele. La început a fost un sentiment de teamă, dar am avut mare încredere în Allah și în echipa medicală. Slavă Domnului că operația a fost un mare succes. Îmi doresc ca ei să fie educați ca ceilalți copii, să-și termine studiile superioare și să fie de mare folos pentru țara lor în viitor”, a spus el extrem de fericit.

Yemenul este sfâșiat de război din 2014, când rebelii huthi susținuți de Iran au pus stăpânire pe oraşul Sanaa, care este susținut de o coaliție militară condusă de Arabia Saudită. Conflictul, pe care ONU îl numește cea mai gravă criză umanitară din lume, a devastat serviciile de sănătate din țară. Un raport al Programului de Dezvoltare al ONU de luna trecută a spus că războiul ar fi cauzat 377.000 de morți până la sfârșitul anului, atât prin impact direct, cât și indirect.

Peste 80% din populația de aproximativ 30 de milioane are nevoie de asistență umanitară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » Gemeni siamezi, poveste cu final fericit. Au fost separaţi după o operaţie de 8 ore, iar acum s-au întors acasă, în Yemen