Antena Meniu Search
x

Galerie foto Doi părinți din Canada, călătorie în jurul lumii după ce au aflat că trei dintre cei patru copii ai lor vor orbi

Edith și Sebastian, doi părinți din Canada, au decis să călătorească în jurul lumii, după ce trei din cei patru copii ai lor au fost diagnosticați cu o boală genetică, retinita pigmentară, în urma căreia vor orbi. Distruși după diagnostic, cei doi au decis să le ofere micuților cât mai multe amintiri vizuale și să vadă lumea cu proprii lor ochi.

de Monica Palade

la 26.09.2022, 22:32

"Lumea în ochii lor" este titlul paginii de Facebook pe care Edith Lemay şi Sebastien Pelletier prezintă etapele călătoriei lor în jurul globului. Familia este de șase luni pe drum și a călătorit până acum în Namibia, Zambia, Tanzania, Turcia, Mongolia și Indonezia.

Călătorie în jurul lumii pentru a le face amintiri vizuale

"Fetita mea m-a întrebat: „Mamă, ce înseamnă să fii orb? Voi conduce o maşină?”, îşi aminteşte Lemay, care mărturiseşte: „Avea cinci ani. Dar, încet, îşi dădea seama ce se întâmpla. A fost o conversaţie normală pentru ea. Dar pentru mine a fost sfâşietor. Decizia de a face bagajele şi de a pleca nu a fost imediată. Odată ce au descoperit boala copiilor lor, cuplul şi-a concentrat atenţia pe a-i ajuta să-şi dezvolte abilităţile de care aveau nevoie pentru a se orienta în viaţă odată ce vederea lor va fi înceţoşată sau pierdută. Asta până când un specialist care o urmăreşte pe Mia a sugerat ca părinţii să-i ofere „amintiri vizuale”. „M-am gândit: Nu vă voi arăta un elefant într-o carte, vă voi duce să vedeţi un elefant adevărat. Şi îi voi umple memoria vizuală cu cele mai bune şi mai frumoase imagini pe care le pot găsi”, a povesit mama celor patru. 

„Nu vreau ca ei să vadă ceea ce li se întâmplă ca un blestem sau ca ceva teribil. Vreau să vadă asta va ca fiind o cale în viața lor. Va fi o mare provocare,dar vor avea toate uneltele cu ei ca să facă față acestei provocări”, a povestit Edith Lemay, potrivit BBC.

Retinita pigmentară este o afecțiune cu care se nasc oamenii și purtătorii genei adesea nu prezintă semne sau simptome.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Doi părinți din Canada, călătorie în jurul lumii după ce au aflat că trei dintre cei patru copii ai lor vor orbi