Antena Meniu Search
x

Video Doi pinguini masculi de la o grădină zoologică din New York au devenit taţi după ce au adoptat şi clocit împreună un ou

Doi pinguini masculi de la o grădină zoologică din New York au devenit taţi după ce au adoptat şi clocit împreună un ou.

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 15:30

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cei doi fac parte din specia Humboldt, care este pe cale de dispariţie. Păsările se reproduc greu în captivitate, unde au obiceiul să spargă ouăle depuse.

Ca să se asigure că experimentul are şanse de succes, personalul de la grădina zoologică din New York le-a dat, iniţial, cuplurilor de masculi ouă false, pentru a vedea dacă au grijă de ele. Pentru că pinguinii Elmer şi Lima s-au purtat foarte bine cu oul fals, au primit şi unul real. Cei doi l-au clocit cu rândul, iar acum au grijă împreună de puiul care a ieşit. 

Elmer și Lima s-au născut amândoi la grădina zoologică din New York, Elmer în 2016 și Lima în 2019. Cei doi pinguini au devenit un cuplu în toamna anului 2021 în timpul sezonului de reproducere.

Potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice Elmer a primit acest nume „pentru că oul din care a clocit a fost deteriorat accidental de către părinți, iar echipa de îngrijire a animalelor l-a reparat folosind lipici Elmer”. Pentru a evita acest tip de daune neintenționate, grădina zoologică a spus că uneori transferă un ou de la părinții săi biologici către părinții adoptivi, care apoi îl îngrijesc în timp ce celălalt cuplu incubează un ou fals.

Pe acelaşi subiect

Oul pe care Elmer și Lima l-au eclozat a fost depus inițial de perechea heterosexuală Poquita și Vente, dar după ce angajaţii grădinii zoologice au detectat un embrion viabil în interior, l-au transferat taților începători.

„La primul nostru control puiul avea cinci zile şi cântărea 226 de grame. Puiul continuă să fie îngrijit atât de Elmer, cât și de Lima, care fac o treabă grozavă.”, a declarat directorul grădinii zoologice Ted Fox într-un comunicat de presă. 

Elmer şi Lima nu sunt singurii părinţi de acelaşi sex din lume. Mai multe perechi de femele se află la un Acvariu din Spania, în timp ce mai multe perechi de masculi se află la Grădina Zoologică din Berlin şi la Acvariul din Sydney. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Doi pinguini masculi de la o grădină zoologică din New York au devenit taţi după ce au adoptat şi clocit împreună un ou