Antena Meniu Search
x

Două turiste au intrat cu maşina în ocean urmând indicaţiile de pe GPS, într-un port din Hawaii: "Trec cu maşina pe lângă barca noastră, încrezătoare"

Două femei au ajuns cu maşina în ocean, după ce au urmat instrucţiunile GPS-ului. Incidentul s-a întâmplat într-un port din Hawaii, unde mai mulţi oameni se adăposteau de ploaie. Mulţimea a fost şocată să vadă cum o maşină intră în apă şi pluteşte pe lângă bărci. În timp ce martorii se agitau pe margini, încercând să ajungă la pasagerii maşinii înainte ca aceasta să se scufunde cu totul, cele două femei aflate în vehicul păreau complet netulburate. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.05.2023, 17:23

Vezi și

Două turiste au intrat cu maşina în ocean, după ce au urmat indicaţiile sistemului GPS, într-un port din Hawaii. Femeile au rămas chiar surprinse când maşina lor a început să se umple cu apă. 

Incidentul a avut loc sâmbătă, în Micul Port de Bărci Honokohau din Kailua-Kona, o regiune de pe coasta de vest a insulei Hawaii, potrivit Insider. 

Un martor a filmat întreaga scenă

Un videoclip publicat de Christie Hutchinson, martor, arată momentul în care cele două femei aflate într-un Dodge Caravan se uită cu stupoare una la cealaltă, în timp ce maşina lor se scufundă încetul cu încetul în apă.

„Stăteam acolo, încercând să mă adăpostesc de ploaie, apoi, următorul lucru pe care îl văd e o maşină care trece pe lângă barca noastră, în port, cu o viteză destul de decentă”, a povestit Hutchinson pentru The Post. „A înaintat atât de încrezătoare, încât nu aveau nicio privire de panică pe faţă. Ele încă zâmbeau”

În videoclip se poate observa cum femeile înaintează, deşi maşina începe să se scufunde. Ştergătoarele încă funcţionează, timp în care cele două se uită una la cealaltă cu uimire, neînţelegând „de unde vine apa”. Nu păreau să intre în panică, spun martorii.

Ne-a luat o secundă să ne dăm seama ce se întâmplă pentru că nu păreau să fie panicate ori să aibă vreun sentiment de teamă ca să coboare din maşină”, a povestit femeia pentru Hawaii News Now. „Sunt sigură că nu asta trebuia să se întâmple”, se aude vocea ei în videoclip, în timp ce mai mulţi trecători au început să strige la ele să iasă din maşină.

În cele din urmă, turistele şi-au desfăcut centurile de siguranţă, cea de pe scaunul din dreapta ieşind cu repeziciune pe geam. Şoferinţa în schimb, părea să nu înţeleagă încă gravitatea situaţiei. Ieşită pe jumătate din maşină, a hotărât să caute întâi geanta, însă chipul ei nedumerit continua să zâmbească.

Maşina s-a scufundat complet

Câţiva bărbaţi au intervenit, sărind în apă, pentru a încerca sa le salveze şi să scoată maşina din port. La un momentdat, unul dintre ei s-a apropiat de şoferinţă pentru a o ajuta să iasă în siguranţă şi a aşeptat ca aceasta să conştientizeze ce se întâmplă. Între timp, ceilalţi au încercat să lege cu sfoară maşina pentru a putea fi trasă la mal. O încercare fără succes încă, maşina scufundându-se în cele din urmă sub privirile oamenilor. Vehiculul a fost ulterior scos din apă de echipaje de remorcare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Hutchinson a povestit că turistele, despre care crede că ar fi surori, nu avau asigurare pentru maşină. Acestea încercau să ajungă la un tur de scufundări în cadrul cărora puteau să vadă o anumită specie de peşti - „diavol de mare”.

Samantha Tavares, specialist în informații pentru Departamentul de Transport din Hawaii, a declarat pentru The Post că evenimentul este totuşi unul „extrem de rar”, dat fiind faptul că indicaţiile GPS sunt de obicei precise. A oferit însă sfaturi cu un uşor grad de umor pentru turiştii care vin să viziteze Hawaii, spunând: „Dacă vedeţi un petic de apă, nu conduceţi direct spre el”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Două turiste au intrat cu maşina în ocean urmând indicaţiile de pe GPS, într-un port din Hawaii: "Trec cu maşina pe lângă barca noastră, încrezătoare"