Antena Meniu Search
x

Foto Drama unei fetițe care le-a spus părinților că vrea să-și taie singură piciorul, doar ca să scape de dureri, în Țara Galilor. Malformația cumplită cu care s-a născut

O fetiță de 11 ani care s-a născut cu o malformație gravă la membrele inferioare le-a mărturisit părinților că suferă atât de mult încât și-ar dori să-și taie singură piciorul stâng cu un cuțit de bucătărie, dacă asta ar scuti-o de durere.

de Redactia Observator

la 31.07.2021, 16:06

Serenity Harwood din Wrexham, Țara Galilor, s-a născut cu ”clubfoot”, o afecțiune ce constă într-o deformare congenitale a membrelor și care, în timp, poate să devină extrem de dureroasă pentru copil. Până la 11 ani, Serenity a fost supusă deja la șase operații pentru a-i corecta poziția picioarelor.

Dar durerile resimțite în ultima perioadă la piciorul stâng, cel mai grav afectat, au devenit imposibil de îndurat pentru fetița de 11 ani, care și-a implorat părinții să o lase să-l amputeze, scrie Daily Mirror.

„A început să ne spună că vrea să ia un cuțit din bucătărie ca să-și taie propriul picior, pentru că suferea atât de mult”, a spus mama fetiței, care mai are patru copii. 

Durerile la piciorul stâng au devenit de nesuportat pentru fetița de 11 ani

Pe acelaşi subiect

Femeia și soțul ei au trebuit să se confrunte cu realitatea devastatoare că Serenity va trebui să suporte o amputare pentru a duce o viață împlinită.

După întâlnirea cu consultanții ortopedici din Oswestry și Wrexham, s-a decis că piciorul stâng al Serenity va suferi o amputare în următoarele trei luni.

Afecțiunea devine extrem de dureroasă pe măsură ce copiii cresc, din cauza tendonului lui Ahile care rămâne scurt. Mulți copii care se nasc cu aceste probleme reușesc, cu ajutorul operațiilor și exercițiilor, să-și corecteze poziția piciorului, însă în cazul lui Serenity nimic nu a dat rezultate.

Părinții au aflat de problema fetiței încă din timpul sarcinii

„Știam că are piciorul așa de când eram însărcinată cu ea. Se vedea la ecografie. Când s-a născut, picioarele ei erau atât de arcuite încât păreau să crească din nou în interiorul ei. A stat cu picioarele în gips până la 3 ani pentru a încerca să-i îndreptăm picioarele. Apoi au urmat multe operații, dar starea devenea din ce în ce mai gravă”, a povestit mama fetei. 

„Este populară la școală și are o mulțime de prieteni, dar de multe ori stă și îi urmărește jucându-se pentru că ea nu poate să îi urmeze. Iar asta o deprimă. A vrut să ia lecții de dans, însă nu poate din cauza afecțiunii”, a mai spus mama fetei de 11 ani.

Malformația a devenit atât de gravă încât nici măcar pantofii speciali nu o mai ajută

Fata merge acum aproape permanent în orteze, care sunt pantofi personalizați pentru a-i face mai confortabil mersul. Însă piciorul stâng este atât de răsucit încât nici măcar pantofii speciali nu o mai ajută.

„Merge la școală, dar trebuie să fie extrem de atentă. Recent a avut două luxații la genunchi, în opt săptămâni, din cauza modului în care trebuie să meargă”, a spus mama fetei.

„Ea este cea care a decis că amputarea trebuie să se întâmple, pentru că vrea doar să revină la a fi copil din nou. După ce a început să spună că vrea să-și taie propriul picior, a trebuit să-i spunem consultantului, care a fost de acord cu amputarea”, a mai spus femeia.

Procedura va necesita o perioadă de recuperare istovitoare, inclusiv luni de fizioterapie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Mapamond » Drama unei fetițe care le-a spus părinților că vrea să-și taie singură piciorul, doar ca să scape de dureri, în Țara Galilor. Malformația cumplită cu care s-a născut