Antena Meniu Search
x

După ani de umilinţe şi chinuri, ultimii urși circari din Vietnam au fost eliberați: "Au nevoie de timp pentru a prinde din nou încredere"

Ultimii patru urși, care erau folosiți în spectacolele de la circul din Hanoi, au fost eliberați, după ani de umilințe și chinuri. Exemplarele vor fi transportate în sanctuarul "Asia" pentru animale. Decizia a fost luată după ce circul a decis să renunțe definitiv la folosirea trucurilor cu animale în spectacole.

de Redactia Observator

la 21.08.2021, 14:34

După ani de umilinţe şi chinuri, ultimii urși circari din Vietnam au fost eliberați: "Au nevoie de timp pentru a prinde din nou încredere"
După ani de umilinţe şi chinuri, ultimii urși circari din Vietnam au fost eliberați: "Au nevoie de timp pentru a prinde din nou încredere" - Getty Images

Patru femele au scăpat de umilințele îndurate la circul Hanoi și își vor petrece restul anilor în sanctuarul "Asia" pentru animale, din Vietnam, scrie Euronews. ONG-ul care a reușit să relocheze ursoaicele a mai salvat din acelați circ, în trecut, alți doi pui, Sugar și Spice. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Organizația "Animals Asia" are două sanctuare, unul în Tam Dao, Vietnam, unde 189 de urși au început o viață nouă. Noii veniți au ajuns în mijlocul lunii iunie și învață treptat să se bucure de libertate.

„Noi, oamenii, i-am învățat că experiențele noi sunt înfricoșătoare. Și nu este așa. Deși sunt în siguranță aici cu noi, și le oferim tot ce au nevoie, au nevoie de timp pentru a prinde din nou încredere în noi", au declarat reprezentanții sanctuarului.

Circul central din Hanoi a fost obligat să renunțe la ultimii săi urși, după ce un raport al organizației "Animals Asia" a dezvăluit suferințele psihologice și fizice pe care le suferă animalele în circ. În urma raportului, Ministerul Culturii din Vietnam a trimis o directivă conform căreia toate aceste spectacole ar trebui să elimine treptat utilizarea animalelor sălbatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » După ani de umilinţe şi chinuri, ultimii urși circari din Vietnam au fost eliberați: "Au nevoie de timp pentru a prinde din nou încredere"