Antena Meniu Search
x

Elefantul folosit de un templu din India pentru ritualuri, înlocuit cu un robot de 800 de kilograme: "Era timpul să oprim abuzurile"

Un templu din statul Kerala, din sudul Indiei, a înlocuit elefantul din timpul ritualurilor cu un robot.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 15:18

Elefantul folosit de un templu din India pentru ritualuri, înlocuit cu un robot de 800 de kilograme
Elefantul folosit de un templu din India pentru ritualuri, înlocuit cu un robot de 800 de kilograme - PETA

Inițiativa autorităților de la Templul Irinjadappilly Sree Krishna din districtul Thrissur face parte din angajamentul lor de a nu mai folosi animale vii pentru orice festivități. Robotul a fost donat de People for Ethical Treatment of Animals (PETA) India și actrița Parvathy Thiruvothu, potrivit BBC.

Ei au sperat că acest lucru va ajuta la organizarea evenimentelor „într-o manieră fără cruzime”. Înlănțuiți, elefanții joacă un rol important în festivalurile templului din Kerala. Statul găzduiește aproximativ o cincime din cei aproximativ 2.500 de elefanți captivi ai țării.

Robotul primit de templu are o înălțime de 3,3 metri și cântărește 800 kg

De ani de zile, activiștii pentru protecția animalelor au semnalat îngrijorări cu privire la modul în care sunt tratați. Centrul de Cercetare a Drepturilor Animalelor a scris săptămâna trecută ministrului-șef al statului despre mortalitatea crescută a mamiferului, spunând că 138 de elefanți captivi au murit în Kerala între 2018 și 2023.

Pe acelaşi subiect

Supunerea elefanților vii la zgomote extrem de puternice în timpul festivalurilor este „crudă” și a îndemnat toate templele din stat să treacă la elefanți mecanici realiști.

Este timpul să facem pași mai mari pentru a opri astfel de abuzuri și a permite animalelor să aibă o viață respectuoasă și demnă”, a adăugat organizația. Robotul primit de templu, care seamănă foarte bine cu un elefant real, are o înălțime de 3,3 metri, cântărește 800 kg și este realizat din fier.

Sperăm că și alte temple se vor gândi la înlocuirea elefanților cu elefanți robotici pentru ritualurile lor”, a spus preotul templului Rajkumar Namboothiri 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Elefantul folosit de un templu din India pentru ritualuri, înlocuit cu un robot de 800 de kilograme: "Era timpul să oprim abuzurile"