Antena Meniu Search
x

Elev de 10 ani din SUA, acuzat de agresiune pentru că ar fi "atins în mod necorespunzător" un consilier şcolar în timp ce se îmbrăţişau

Un elev de 10 ani de la o şcoală primară din Florida ar putea fi acuzat de acte de violenţă şi agresiune, după o îmbrăţişare cu consilierul local. Femeia ar fi declarat poliţiei că băiatul ar fi atins-o în mod necorespunzător, acuzaţie pe care atât copilul cât şi familia acestuia o neagă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.11.2022, 18:42

Elevi în sala de clasă
Elev de 10 ani din SUA, acuzat de agresiune pentru că ar fi "atins în mod necorespunzător" un consilier şcolar în timp ce se îmbrăţişau - Shutterstock

Un băiat de 10 ani a fost suspendat de la şcoala primară în care învăţa, în Florida, urmând a se confrunta cu acuzaţie de agresiune, după ce a fost acuzat că a atins în mod necorespunzător un consilier şcolar în timpul unei îmbrăţişări.

Consilierul spune că băiatul ar fi atins-o în locuri nepotrivite

Consilierul de la Școala Holly Hill din județul Volusia a susținut că a intrat într-o sală de clasă pe 24 octombrie pentru a discuta ceva cu profesorul, moment în care băiatul de clasa a patra i-a cerut o îmbrăţişare, potrivit unui raport al poliției și a unei scrisori redactate de aceasta şi trimisă avocaţilor familiei în care anunţa suspendarea minorului.

Ea a spus că „s-a întors într-o parte pentru a oferi o îmbrățișare laterală”, iar copilul i-ar fi pus un braț în jurul umărului și cu cealaltă mână „a apucat-o de sânul stâng”. Consilierul a spus că i-a îndepărtat imediat mâna, iar băiatul a plecat.

Pe acelaşi subiect

NBC News nu a făcut public numele consilierului şcolar, dat fiind faptul că femeia a invocat Legea lui Marsy, care în Florida permite presupuselor victime ale agresiunilor să rămână anonime. De asemenea nu a dorit să fie contactată de presă pentru comentarii. Poliția a fost chemată la școală, iar minorul se confruntă cu acuzaţia de agresiune în urma spuselor femeii.

Familia neagă acuzaţiile şi cere să se facă dreptate

Avocații care reprezintă familia băiatului au spus că acesta a fost acuzat în mod fals. Ei au mai spus că școala nu a investigat niciodată în mod corespunzător incidentul și a suspendat copilul pentru 10 zile de la școală, în ciuda faptului că acesta a negat afirmațiile. I s-a permis să se întoarcă la ore marți, în timp ce directorul şcolii Volusia a refuzat să comenteze incidentul.

„Nepotul meu a fost acuzat de ceva și apoi pedepsit înainte să fie verificate faptele”, a spus bunicul copilului. „Nu vom suporta asta”. NBC News nu a făcut publice numele rudelor copilului pentru a evita identificarea acestuia.

Profesorul copilului de 10 ani se afla în sală în timpul presupusului incident, dar nu ar fi asistat la ceea ce s-a întâmplat. Potrivit datelor din anchetă, cadrul didactic l-ar fi chemat pe băiat în faţa clasei pentru a discuta despre incident, dar acesta ar fi început „să ţipe”, încât a fost scos din incintă.

Acuzaţii de rasism în urma incidentului

Adjunctul directorului a sunat-o pe bunica băiatului pentru a o înştiinţa de cele întâmplate şi pentru a o informa că elevul a fost suspendat. Familia copilului contestă versiunea consilierului asupra evenimentelor. Avocatul Rawsi Williams a declarat de asemenea că, potrivit băiatului, chiar consilierul ar fi iniţiat apropierea şi a dorit să îl îmbrăţişeze.

„Tot ce a făcut a fost să se ducă să o îmbrățișeze. Nu era nimic mai mult decât atât pentru el. Apoi s-a întors la banca lui, a vorbit cu ceilalți colegi de fotbal”, a spus ea. „Următorul lucru pe care l-a aflat a fost că profesoara sună şi îl acuză că a atins-o pe această doamnă. Copilul a negat, dar chiar şi aşa l-au suspendat. Au chemat poliţia asupra lui.Consilierul le-a spus poliţiştilor că vrea să depună acuzaţii penale de agresiune împotriva acestui copil de 10 ani”

Avocatul Frank T. Allen, care reprezintă familia, a declarat că părerea rudelor este că rasismul este motivul acestei situaţii. Tatăl copilului a spus că incidentul amintește de Emmett Till, băiatul de culoare de 14 ani care a fost torturat și ucis de doi bărbați albi în 1955, după ce o femeie l-a acuzat că i-a făcut avansuri necorespunzătoare, relatează Today.

„Exacerbează stereotipurile bărbaților de culoare și modul în care aceștia reacționează în jurul femeilor albe”, a spus Allen. „Și ca ea să meargă și să facă asta și să-l atace pe acest copil cu aceste acuzații fără temei, acest lucru va avea un efect pe termen lung asupra lui și asupra modului în care interacționează cu oamenii.”

Incidentul l-a lăsat pe copil cu teama de a se întoarce la şcoală, mărturiseşte bunica lui. Familia cere concedierea consilierului şi încetarea suspendării pentru a lăsa copilul să beneficieze de educaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Elev de 10 ani din SUA, acuzat de agresiune pentru că ar fi "atins în mod necorespunzător" un consilier şcolar în timp ce se îmbrăţişau