Antena Meniu Search
x

Elevi otrăviţi, cu arsuri grave: "laptele" consumat era, de fapt, o substanţă extrem de toxică. Anchetă la şcoala din SUA

Un elev a ajuns la spital, cu arsuri grave pe gât, după ce a înghiţit o substanţă chimică toxică, folosită pentru lăcuirea podelelor. Copilul a crezut că bea lapte, iar alţi colegi au căzut victime aceleiaşi confuzii, având nevoie de îngrijiri medicale. Poliţiştii anchetează cazul şi încearcă să-i găsească pe vinovaţi, în timp ce părinţii se tem că cei mici nu sunt în siguranţă la şcoală.

de Redactia Observator

la 16.06.2022, 22:48

Elevi care beau lapte, la şcoală
12 elevi au consumat o substanţă toxică, fiind convinşi că beau lapte - Shutterstock (scop ilustrativ)

O zi aparent obişnuită, în care mai mulţi copii din Statele Unite ale Americii ar fi trebuit să se afle, în siguranţă, la şcoala de vară, s-a transformat într-un adevărat calvar, atât pentru micuţi, cât şi pentru părinţii îngrijoraţi. Potrivit Daily Star, 12 elevi s-au intoxicat cu o substanţă chimică, folosită pentru lustruirea podelelor, crezând că beau lapte. Culoarea lichidului i-a indus în eroare, iar poliţiştii din Alaska au deschis o investigaţie în acest caz.

12 elevi intoxicaţi la şcoală, crezând că beau "lapte"

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ din Juneau au declarat că elevii s-au plâns de gustul bizar şi neplăcut al "laptelui" consumat, înainte ca arsurile la nivelul gâtului şi al cavităţii bucale să le aducă lacrimi de disperare în ochi. Incidentul s-a petrecut marţi, 14 iunie, în timp ce serveau micul dejun în cantina şcolii de vară. Angajaţii au intervenit imediat în ajutorul copiilor chinuiţi de dureri, descoperind cu stupoare că ceea ce băuseră micuţii nu era nici pe departe comestibil, ci extrem de toxic.

Părinţii au fost alertaţi, iar cercetările cu privire la cazul de otrăvire sunt în toi. "Toţi paşii prevăzuţi în procedura reglementată au fost urmaţi întocmai", a precizat conducerea instituţiei educaţionale. Unul dintre copiii intoxicaţi a fost transportat la spital, pentru a primi tratament de specialitate. Alţi doi, luaţi de la şcoală de membrii familiei, au primit îngrijiri medicale separat. Nu au fost publicate noi informaţii cu privire la starea de sănătate a celorlalţi elevi implicaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Elevi otrăviţi, cu arsuri grave: "laptele" consumat era, de fapt, o substanţă extrem de toxică. Anchetă la şcoala din SUA