Antena Meniu Search
x

Video O jucărie din ce în ce mai populară în România, toxică pentru copii. Psiholog: "Îi rog pe părinţi să asculte cântecul"

Păpuşa Huggy Wuggy nu are nimic de natură să o facă atractivă, dar - pentru că este personaj într-un joc la modă - a beneficiat de foarte multă reclamă. În mod evident, copiii au văzut clipurile publicitare şi au început să o ceară părinţilor. Care, de cele mai multe ori, au cedat presiunilor emoționale și le-au oferit-o. ​Numai că, dincolo de aspectul sinistru, Huggy Wuggy vine şi cu un cântecel, pe care cei mici îl fredonează fără să ştie prea bine despre ce este vorba, dar care vorbeşte despre moarte. Nici videoclipurile în care apare păpuşa nu sunt mai sigure.

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 08:57

Vezi și

Un copil de trei ani din Marea Britanie a vrut să se arunce de pe geam, pentru că aşa face Huggy Wuggy şi - totuşi - trăieşte.

Păpușa Huggy Wuggy, toxică pentru copii

Reprezentanții companiei producatoare au refuzat să comenteze incidentul. Jucaria este din ce în ce mai populară şi în România. Atât de populară, încât au apărut variante contrafăcute, care pot fi cumpărate cu doar câţiva lei.

"Versurile care sunt imprimate pe cip au legătură cu un conţinut negativ pe care minorul nu îl poate înţelege. Unul din cuvintele care apare de câteva ori în interiorul cântecului este moartea. Îi rog pe părinţi să asculte cântecul. Dacă nu ştiu engleză, deschide google.ro şi să traducă. Copiii scăpaţi din mână, între 5 şi 13 ani, au probleme mari şi foarte mari în a face diferenţa între realitate şi joc. Cu cât copilul stă mai mult în mediul virtual, cu atât scapă mai mult conţinutul realităţii.

Lucrurile sunt extrem de clare, orice conţinut negativ audio sau video prezentat unui minor cu vârsta între 3 şi 10 ani va influenţa în mod toxic ani la rând. Avem nevoie să ascultăm, în cazul în care, ferească sfântul, copilul primeşte această jucărie, conţinutul audio. În cazul în care conţinutul audio a fost modificat de producător, nu este nicio problemă. Dar în cazul în care nu a fost modificat de producător, lucrurile sunt foarte clare", a declarat psihologul Radu Leca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » O jucărie din ce în ce mai populară în România, toxică pentru copii. Psiholog: "Îi rog pe părinţi să asculte cântecul"