Antena Meniu Search
x

Galerie foto Erou până la moarte. Un poliţist şi-a dat viaţa pentru a salva un tânăr, aflat pe şine în faţa unui tren, în UK: "A făcut sacrificiul suprem"

Un poliţist din SUA care a fost lovit de un tren în timp ce încerca să salveze un om în dificultate pe șine a murit. Şiroaie de omagii au curs pe reţelele sociale în memoria eroului.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 09:25

Sergentul Graham Saville, în vârstă de 46 de ani, a suferit răni grave după ce a fost chemat într-o zonă rezidențială din Balderton, UK, în jurul orei 19:00, joi, din cauza temerilor legate de siguranța unui bărbat. În timp ce încerca să-l ajute pe tânăr, sergentul a fost lovit de un tren. A fost dus la spital, dar în ciuda eforturilor personalului medical, ofițerul a murit cu familia alături, relatează Daily Mail. 

Bărbatul de 29 de ani salvat de polițist a fost transportat și el la spital, după ce s-a electrocutat.

Omagiile emoţionante ale colegilor din poliţie

„Astăzi este o zi de doliu pentru întreaga familie din poliție. Graham a fost un coleg extrem de respectat și popular, iar moartea lui în timpul misiunii a fost un șoc enorm pentru noi toți. Inimile noastre și cele mai profunde condoleanțe se adresează familiei sale și vom face tot ce putem pentru a-i sprijini în această perioadă neimaginat de devastatoare. Este imposibil de exprimat în cuvinte cât de devastatoare este această veste pentru toți cei care l-au iubit și l-au respectat pe Graham”, a declarat şefa poliţiei, Kate Meynell.

Pe acelaşi subiect

Asistentul șef al poliției, Allan Gregory, i-a adus un omagiu sergentului, adăugând că „este una dintre cele mai negre zile ale poliției să pierzi un ofițer în timpul misiunii”. El a spus: „Aceasta este o veste cu adevărat devastatoare și, în numele tuturor celor de la Poliția Britanică de Transport, aș dori să aduc condoleanțe sincere familiei sergentului Saville și colegilor noștri de la Poliția din Nottinghamshire. Este una dintre cele mai întunecate zile ale poliției să pierzi un ofițer în exercițiul datoriei, iar cei dragi ai sergentului Saville vor fi în prim-planul minții noastre pe parcursul anchetelor noastre.

Reţelele sociale, inundate cu mesaje în semn de respect

Omagiile comunității polițienești, politicienilor și publicului larg au inundat rețelele de socializare.

Prim-ministrul Rishi Sunak i-a adus un omagiu iubitului sergent, spunând că moartea sa este o „reamintire groaznică” a muncii pe care poliția o face în fiecare zi pentru a menține siguranța publicului. „Gândurile mele sunt la familia lui, la prieteni și la întreaga forță de poliție din Nottinghamshire”, a adăugat el.

Ministrul Poliției, Chris Philp, a postat pe X, cunoscut oficial sub numele de Twitter: „Sunt profund întristat să aflu despre moartea sergentului Graham Saville, în urma muncii sale curajoase de a salva viața altcuiva pe o linie de cale ferată. A făcut sacrificiul suprem. Ne vom aminti de el. Gândurile noastre sunt la familia și colegii lui Graham."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Erou până la moarte. Un poliţist şi-a dat viaţa pentru a salva un tânăr, aflat pe şine în faţa unui tren, în UK: "A făcut sacrificiul suprem"