Antena Meniu Search
x

"Este foarte trist. Au devastat-o cu acte de vandalism". Casă distrusă cu repetiție de 12 adolescenți din Italia. Pagubele se ridică la 130.000 de euro

12 adolescenți au reușit să distrugă în mai multe rânduri o casă. Proprietarul a murit între timp, după ce a fost extrem de supărat pentru ceea ce s-a întâmplat.

de Monica Palade

la 29.09.2023, 22:15

"Este foarte trist. Au devastat-o cu acte de vandalism". Casă distrusă cu repetiție de 12 adolescenți din Italia. Pagubele se ridică la 130.000 de euro - Shutterstock

Cei 12 tineri au provocat pagube în valoare de 130.000 de euro, însă familiile lor au oferit despăgubiri în valoare mult mai mică. Giovanni Dies, avocatul familiei Roncati-Tamburini, a explicat poziția proprietarilor casei devastate de un grup de minori din Canazei, în Trentino. „Poveste cu adevărat incredibilă, încercăm un acord. Pentru mine toți sunt responsabili”, a mărturisit avocatul.

Casă distrusă cu repetiție de 12 adolescenți

„Aici, situația este cu adevărat incredibilă, acești tipi au devastat o casă în mai multe rânduri cu acte de vandalism. Este foarte trist să descoperi că aceste lucruri se întâmplă și în Trentino și există această degradare socială, care duce la lucruri de genul acesta”, a declarat Giovanni Dies pentru Fanpage.it.

Cei 12 băieți, toți cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au intrat în locuință de mai multe ori între 2020 și 2021 și au produs prejudicii în valoare de 130.000 de euro. Acum sunt acuzați de distrugere și încălcarea proprietății și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Pe acelaşi subiect

„Am o relație cu colegii mei (cei care îi apără pe băieți, n.d.), în special cu avocatul Frizzi, și verificăm dacă există posibilitatea de a găsi o înțelegere privind despăgubirea prejudiciului”, a explicat avocatul Dies. „Negocierea este în derulare și sper să se încheie într-un mod pozitiv, chiar dacă daunele sunt cu adevărat considerabile și nu toate părțile sunt dispuse să le despăgubească pe toate. Solicitarea mea este în jur de 130.000 de euro. Dar familiile au a oferit mult mai puțin”.

Dies a povestit și ce au simțit clienții săi când s-au confruntat cu distrugerile provocate de cei 12 băieți. "Domnul Roncati, care s-a stins de atunci, a fost foarte suparat la acea vreme, s-a simtit profund jignit. Pentru el a fost un lucru cu adevărat brusc și imprevizibil și l-a afectat atât de mult încât nu a putut să meargă să verifice casa, ci a delegat o rudă să urmărească problema. Încercăm să rezolvăm chestia asta și să mergem mai departe, dar este o poveste cu adevărat tristă, incredibilă”.

Avocatul a vorbit apoi despre linia pe care o urmează avocații minorilor implicați. „Apărarea băieților susține că voi avea dificultăți să demonstrez cine a spart și ce. Au fost mai multe episoade de intruziune și nu toți au participat întotdeauna, au mers pe rând. Dar eu am o altă viziune, cred că toată lumea este responsabilă. Fiecare se apără acum diferențiându-și poziția, dar pentru mine toate acestea nu rezistă. În momentul în care mergem cu toții împreună, fiecare este răspunzător pentru pagubele pe care le-a cauzat”, a mai spus avocatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Este foarte trist. Au devastat-o cu acte de vandalism". Casă distrusă cu repetiție de 12 adolescenți din Italia. Pagubele se ridică la 130.000 de euro