Antena Meniu Search
x

Video "S-au gândit că așa ar fi bine, să-l prindă și pe el". Câine mort, fixat în asfaltul proaspăt turnat într-o comună din Sibiu

Doreii au lovit din nou. De data aceasta în comuna Porumbacu de Jos, unde au turnat asfalt peste un câine mort. Animalul fusese lovit de o mașină, iar drumarii nu s-au gândit să îl ia de acolo înainte de a turna asfalt. Au considerat că în dulcele stil românesc merge și așa.

de Monica Palade

la 29.09.2023, 17:19

Vezi și

Imaginile publicate de un localnic pe rețelele de socializare, cu leșul animalului prins în asfalt au stârnit o adevărată revoltă în rândul oamenilor. „Este o vorbă că numai în România se poate întâmpla așa ceva. Este vorba de un sat, Porumbacu de Jos, din județul Sibiu. Aici, la intrare, în urmă cu câteva zile, un câine a fost lovit de o mașină, după cum vedeți. Și domnii de la drumuri s-au gândit că ar fi bine să prindă și câinele ăsta mort în asfalt, după cum vedeți. Nici nu știu cum să mă exprim. Numai în România se poate întâmpla”, spune localnicul în filmare.

Cu câinele mort în asfalt

La scurt timp după apariția imaginilor, autoritățile au luat primele măsuri. Primarul localităţii Porumbacu de Jos, Georgeta Maria Poşa, a declarat vineri, pentru Agerpres, că a fost sesizată Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, ai cărei drumari se pare că au pus asfalt peste câinele mort de pe marginea şoselei. "Secţia de Drumuri Naţionale Sibiu a avut intervenţii la lucrarea care a fost făcută anul trecut. (...) Şi eu cer explicaţii în continuare şi am apelat la cei de la Sibiu", a spus primarul Georgeta Maria Poşa.

În replică, DRDP Braşov susţine că este puţin probabil ca drumarii să fi lucrat şi să nu observe câinele mort pe marginea şoselei şi iau în calcul că poate un tractor a trecut pe urmă pe acel drum şi a lovit câinele sau a adus pe roţile sale corpul animalului şi l-a călcat în amestecul pus de muncitori.

"Imaginile sunt din zona unor lucrări executate pe perioada de garanţie de către un prestator, lucrări ce constau în reprofilarea stratului rutier bituminos foarte subţire cu o grosime variabila de 0,5 - 1 cm. Procesul tehnologic este următorul: se frezează 1 cm din stratul de uzură, se emulsionează suprafaţa, iar apoi se aşterne un strat de 0,8 cm de agregate pentru o aderenţă mai bună. Aceste lucrări au fost executate în interiorul marcajului de delimitare a părţii carosabile. Acel leş de animal, adus de pe un drum lateral, probabil pe roţile unui tractor, a ajuns acolo după momentul finalizării procesului tehnologic, dar a rămas aderent din cauza adezivităţii emulsiei bituminoase proaspăt turnate", a transmis purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes.

Ce este sigur este că angajaţii de la DRDP Braşov au îndepărtat leşul câinelui şi au reparat acea porţiune de asfalt, după ce imaginile au ajuns pe reţelele de socializare. "Leşul a fost îndepărtat de colegii noştri în timpul reviziilor zilnice", a mai precizat purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "S-au gândit că așa ar fi bine, să-l prindă și pe el". Câine mort, fixat în asfaltul proaspăt turnat într-o comună din Sibiu