Antena Meniu Search
x

Video "Ce e afară! Băi, ce e aici" Ploile torențiale și vijeliile au făcut dezastru în țară. În Craiova, temperaturile au scăzut cu peste 10 grade într-o oră

Străzi şi case inundate, copaci doborâţi, maşini avariate. Este bilanţul  unui weekend marcat de vreme extremă în mai multe judeţe din ţară.Timp de o oră Craiova s-a aflat sub cod roşu de vijelii, iar şuvoaiele au distrus totul în calea lor. Între timp, în cealaltă parte a ţării, la Cluj, pompierii şi localnicii au făcut noapte albă după dezastrul produs de o ploaie torenţială cu tunete şi fulgere.

de Redactia Observator

la 25.09.2023, 13:38

"Ce e afară! Băi, ce e aici" Ploile torențiale și vijeliile au făcut dezastru în țară. În Craiova, temperaturile au scăzut cu peste 10 grade într-o oră

Vai! Mai tare arde!

Mai tare arde! 

E spre casă, acum. 

Un fulger ar fi provocat incendiul care a mistuit anexa unei case din Turda.

Pe acelaşi subiect

Oamenii care erau înăuntru s-au salvat la timp, după ce o femeie care trecea prin zonă a văzut focul şi a dat alarma. Aproape tot judeţul Cluj a fost ieri sub Cod Portocaliu de ploi și vijelii. În localitatea Floreşti o şcoală a fost inundată.În Cluj Napoca, apa a inundat mai multe străzi şi a umplut zeci de beciuri şi demisoluri. 

Necăjiţi că totul le-a fost distrus, oamenii au dat vina pe pompieri: Domnii de la pompieri vin cu motopompele stricate. Şi data trecută şi acum la fel. Şi-au strâns lucrurile şi pleacă. 

Furtuna a paralizat şi traficul aerian

Mai multe curse care ar fi trebuit sa aterizeze sau să decoleze de pe aeroportul din Cluj-Napoca au fost anulate sau redirecţionate la Sibiu, Otopeni sau Budapesta.

Ce e afară!! 

Băi, ce e aici!! 

Timp de o oră, Craiova a fost sub cod roşu de furtună. Canalizarea nu a făcut faţă, iar 53 de străzi au fost inundate.

Ia uite, ăsta a rămas (n.r - blocat)...

Pasajul, frumos. Au băgat rechini aici.

Acoperișuri smulse și copaci puși la pământ

Vântul, care a atins la rafală şi 70 de km la oră, a smuls acoperişuri şi a doborât mai mulţi copaci. Câteva maşini au fost avariate. Mai multe corturi ridicate pe un trotuar au fost şi ele puse la pământ. Pe timpul furtunii, peste 100 de apeluri au ajuns în dispeceratul 112.

În timp ce Craiova a fost lovită de ploi torenţiale, în comuna Răcarii de Jos grindina a făcut ravagii. Tot aici, în doar câteva ore, temperatura ajuns la 16 grade. 

Cod portocaliu a fost şi la Petroşani, în Hunedoara. Şoferii au înaintat cu greu pe străzile inundate, iar oamenii au avut nevoie de ajutorul pompierilor care au evacuat apa din curţi. Pentru zilele următoare, meteorologii anunţă vreme frumoasă. Vom scăpa de ploi, însă nu şi de vânt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » "Ce e afară! Băi, ce e aici" Ploile torențiale și vijeliile au făcut dezastru în țară. În Craiova, temperaturile au scăzut cu peste 10 grade într-o oră