Antena Meniu Search
x

"Este un infractor sexual". Un botoşănean de 22 de ani, condamnat la închisoare pe viaţă în Anglia. Bărbatul este acuzat că a violat trei femei

Un român din Botoşani, stabilit în Marea Britanie, care a agresat sexual mai multe femei şi pe care le-ar fi atacat în mod violent a fost condamnat de judecătorii britanici la închisoare pe viaţă.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.10.2022, 16:03

Românul condamnat la închisoare pe viaţă, octombrie 2022
Românul condamnat la închisoare pe viaţă - Twitter @Wayne57072607

Constantin Covaliu şi-ar fi vânat victimele pe parcursul a patru luni, anul trecut, în oraşe precum Nottingham și Mansfield. Se pare că bărbatul nu o cunoştea pe niciuna dintre ele înainte de a le abuza. 

După o investigație detaliată a detectivilor de la Protecția Publică și a colegilor poliţişti, tânărul de 22 de ani a fost adus în fața judecătorilor și a primit condamnarea pe viață la Northampton Crown Court, notează West BridgfordWire.

Covaliu, care era stabilit în Broxtowe Drive, Mansfield, a pledat anterior vinovat pentru două capete de acuzare de viol, unul de tentativă de viol și unul de agresiune sexuală în ziua în care urma să înceapă procesul.

Sergentul detectiv Neil Allsop, de la Poliția Nottinghamshire, a declarat: „Covaliu este un infractor sexual, prădător care şi-a urmărit victimele până în propria lor casă, în timp ce erau singure pe stradă și după ce le-a ademenit într-un loc periculos"

Pe acelaşi subiect

Închisoare pe viaţă în Regatul Unit

Primul atac ar fi avut loc pe 24 iulie 2021, scrie Monitorul de Botoşani. Bărbatul a participat la o petrecere organizată în imobilul în care locuia o femeie de 53 de ani.

Românul a intrat în apartamentul victimei de două ori în seara respectivă, iar femeia i-a cerut să iasă. A treia oară însă, în jurul orei 02.30, el a intrat din nou în apartament și a încercat să o violeze.  Victima a reușit să scape și a cerut ajutor, după ce s-a închis în baia comună a proprietății.

Al doilea atac a avut loc când o tânără de 17 ani a fost ademenită la o adresă din Mansfield în timp ce se afla la plimbare, pe 31 octombrie 2021. Bărbatul s-a împrietenit cu adolescenta, care era singură după ce prietena ei a plecat acasă, și a dus-o la locaţia respectivă. După ce i-a smuls femeii telefonul mobil, românul a violat-o pe fată într-un dormitor de la etajul clădirii.

În al treilea atac, Covaliu a atacat din spate o tânără de 21 de ani, în timp ce mergea singură acasă în Church Lane, Mansfield, pe 20 noiembrie 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » "Este un infractor sexual". Un botoşănean de 22 de ani, condamnat la închisoare pe viaţă în Anglia. Bărbatul este acuzat că a violat trei femei