Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Eu și soția mea am încetat să mai trăim în urmă cu mai bine de trei ani". Nelu, un român din Italia, disperat să își găsească fiul despre care nu mai știe nimic

Au trecut patru ani de când nu mai știe nimic de fiul său, Antonio. Însă nu a încetat nicio clipă să spere că tânărul mai este în viață. Nelu Voinea, un român stabilit în Italia, este disperat să afle ce s-a întâmplat cu băiatul său, în vârstă de 31 de ani.

de Monica Palade

la 04.01.2023, 21:45

Antonio a dispărut pe 2 mai 2018, împreună cu prietenul său, Aldo Revello, în timp ce se aflau la bordul ambarcațiunii Bright, între Insulele Azore și Portugalia din Oceanul Atlantic. Nelu susține că, deși au trecut patru ani și jumătate, dispariția celor doi este încă neelucidată, împrejurările sunt neclare și nimeni nu a reușit până acum să facă lumină cu anumite elemente.

Patru ani și jumătate de durere

„Am vrea să știm ceva. Nu mai știm nimic despre Antonio, ni se pare că povestea lui nu mai interesează pe nimeni, dar este fiul meu și, ca tată, cer autorităților italiene și internaționale să ne spună ce s-a întâmplat cu el. Nu ne părăsește niciodată gândul la Antonio, iar durerea absenței lui se adaugă la angoasa de a nu-i cunoaște soarta. Pot spune că mama lui Antonio, soția mea Daniela, și cu mine am încetat să mai trăim în urmă cu mai bine de trei ani. Acum supraviețuim. Poate părea ciudat pentru mulți, dar nu mi-am pierdut speranța de a-l revedea în viață, în ciuda timpului care a trecut”, a declarat Nelu pentru Il Gazzettino.

Dacă în cazul lui Aldo Revello, familia a solicitat certificatul de deces, pentru familia lui Antonio, care trăiește de mulți ani la Bovolenta, Veneto, acceptarea este mult mai grea. Oamenii spun că sunt multe semne de întrebare care au rămas fără răspuns privind dispariția fiului lor. „Nu renunțăm și cerem autorităților italiene să nu ne abandoneze, să ne ajute să reconstruim faptele”, mai spune Nelu. Îndoielile tatălui lui Antonio se concentrează tocmai asupra modalităților în care s-au desfășurat investigațiile în ultimii ani. „Din păcate, anchetatorii nu ne-au oferit nicio informație sau actualizări cu privire la investigații. În lipsă de știri despre activitățile desfășurate, am putea crede că nu s-a făcut niciuna. Prin avocatul nostru solicitasem deja în urmă cu câțiva ani să se verifice prezența fotografiilor prin satelit ale porțiunii de mare de unde a fost emis semnalul Epirb și să se ia contact cu autoritățile portugheze pentru a se verifica dacă au fost efectuate într-adevăr căutări aeriene. Am cerut, din nou, verificarea faptelor semnalate de sursa anonimă întrucât au existat împrejurări care meritau investigate în continuare. Nu numai că nu știm rezultatul investigațiilor, dar nici măcar nu știm dacă au fost efectuate”, a mai spus românul.

Nelu și Daniela Voinea, în ciuda celor 4 ani și jumătate care au trecut de la dispariția lui Antonio și Aldo, nu se resemnează cu ideea scufundării vasului. „Durează ceva timp până când o barcă se scufundă și, între timp, echipajul poate trimite diverse mesaje de alarmă. Bright a trimis doar unul. În plus, nu s-a găsit nicio epavă și acesta este un fapt care, îmi spun experții, lasă deschise ipoteze de diferite feluri, care ar trebui verificate cu cercetări și analize atente”, mai susține Nelu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Eu și soția mea am încetat să mai trăim în urmă cu mai bine de trei ani". Nelu, un român din Italia, disperat să își găsească fiul despre care nu mai știe nimic