Antena Meniu Search
x

Femeie condamnată la 2 ani de închisoare, după ce a postat pe Tiktok un video în care spune o rugăciune musulmană apoi mănâncă porc

O femeie a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a postat pe Tiktok un videoclip în care spunea o rugăciune musulmană înainte de a mânca porc, un lucru interzis în religia Islamului, majoritară în arhipelag.

de Redactia Observator

la 20.09.2023, 14:16

- Tiktok

Lina Mukherjee, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită vinovată marţi de un tribunal din Palembang, în sudul insulei Sumatra, de "diseminarea de informaţii care incită la ură împotriva unor persoane sau grupuri religioase".

De asemenea, tânăra a fost obligată să plătească o amendă consistentă de 250 de milioane de rupii (15.200 de euro), care, dacă nu o achită, se va solda cu o pedeapsă suplimentară de trei luni de închisoare. În filmuleţul postat în martie, ea rosteşte cuvintele "În numele lui Allah", înainte de a muşca dintr-o bucată de carne de porc.

Vizionat de milioane de utilizatori, videoclipul a declanşat un val de critici în Indonezia

Cel mai înalt organism religios din Indonezia, care reprezintă toţi musulmanii din ţară, a considerat videoclipul o blasfemie, potrivit News. Anul trecut, poliţia indoneziană a arestat şase persoane pentru blasfemie, în urma unei campanii a unui lanţ de baruri de promovare a alcoolului gratuit pentru clienţii cu numele de Mahomed.

Grupurile de apărare a drepturilor denunţă în mod regulat utilizarea abuzivă a legii pentru a viza minorităţile religioase.

Fostul guvernator al Jakartei, Basuki Tjahaja Purnama, un creştin, a fost condamnat la doi ani de închisoare în 2017 pentru acuzaţii controversate de blasfemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Femeie condamnată la 2 ani de închisoare, după ce a postat pe Tiktok un video în care spune o rugăciune musulmană apoi mănâncă porc