Antena Meniu Search
x

Foto Flori "otrăvitoare" şi ceapă verde, vândute pe acelaşi raft, deşi semănau izbitor. Reacţia magazinului din UK

Un magazin din Marea Britanie cere scuze clienţilor, după ce un braţ de flori "posibil otrăvitoare" au fost aşezate lângă ceapa verde, sub un afiş cu mesajul "Poftă bună". O persoană a fotografiat narcisele şi s-a plâns pe reţelele de socializare că, nefiind înflorite, oamenii le-ar fi putut confunda cu uşurinţă cu legumele de alături. În acest caz, s-ar fi putut trezi intoxicaţi, cu crampe stomacale şi nu numai.

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 10:51

- Profimedia (scop ilustrativ)

A venit primăvara, iar florile aşteaptă pretutindeni să fie cumpărate şi oferite în dar persoanelor dragi, în semn de apreciere. Însă un client al unui magazin din Marea Britanie a protestat vehement când a văzut narcise neîmbobocite vândute lângă ceapa verde, cu care florile semănau izbitor.

Flori "otrăvitoare" şi ceapă verde, vândute pe acelaşi raft

Potrivit Mirror, în cazul în care cineva consuma florile "otrăvitoare", efectele puteau fi extrem de neplăcute. Acesta ar conţine o toxină chimică, numită licorină, care provoacă, printre altele, crampe stomacale, stări de vomă şi diaree. Experţii citaţi de tabloidul britanic susţin că o muşcătură din plantă este echivalentul "înghiţirii unei cutii de ace", din cauza prezenţei cristalelor microscopice.

Botanistul James Wong a solicitat lanţului de magazine, într-o postare pe Twitter, să regândească distribuţia produselor pe rafturi. Narcisele "sunt de vină pentru cele mai multe cazuri de otrăvire cu plante", a semnalat el. "Nu vreau să provoc neplăceri angajaţilor, dar au nevoie de pregătire specială, cât mai curând posibil", a adăugat James Wong.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alţi specialişti susţin că este osibil ca oamenii să se simtă chiar mai rău dacă mănâncă bulbii asemănători celor de ceapă, unde e stocată şi mai multă licorină decât în restul plantei. În 2012, zece oameni din Bristol au ajuns la spital cu simptome severe, după ce au consumat frunze de narcisă. 

Reacţia magazinului

"Siguranţa clienţilor este prioritatea noastră numărul unu, iar narcisele sunt cu siguranţă etichetate clar, cu un mesaj de avertizare pe ambalaj care previne oamenii să nu le consume. A fost o eroare neintenţionată. Ca măsură de precauţie, le reamintim tuturor angajaţilor să aşeze corespunzător florile pe rafturi. Ne cerem scuze pentru confuzia creată", a reacţionat ulterior magazinul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Flori "otrăvitoare" şi ceapă verde, vândute pe acelaşi raft, deşi semănau izbitor. Reacţia magazinului din UK