Antena Meniu Search
x

Video Mărțișoarele florale le-au detronat pe cele tradiționale. Cele mai scumpe aranjamente pot ajunge și până la 2.000 de lei

Oficial, a venit primăvara! Şi odată cu ea, cadourile pentru doamne şi domnişoare. Ultima noapte de iarnă calendaristică i-a prins pe domni în florării sau la tarabele cu mărţişoare. Anul acesta, buchetele de flori au ajuns să fie mai căutate decât mărţişoarele, iar acum, vânzările sunt şi de zece ori mai mari decât în alte perioade ale anului. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 01.03.2023, 08:04

Vezi și

În piaţa George Coşbuc din Capitală, comercianţii au avut clienţi chiar şi târziu în noapte.

Reporter: Câte buchete ai cumpărat?

Tânăr: Două şi mai aştept încă unul, pentru prietenele iubitei mele şi pentru iubita mea. Am venit în seara asta că am zis că mâine dimineaţă o să fie mai mare nebunie​.

Florarii s-au întrecut în oferte şi aranjamente de sezon.

Pe acelaşi subiect

Comerciant: Lalele le dăm cu doi lei, zambilele cu cinci lei, coşuleţele acestea cu 30 de lei. Cel mai scump aranjament ar ajunge şi la 2.000 de lei.

Reporter: Cât e firul de lalea?

Comerciant: Anul trecut a fost 1,5 lei, acum e 3,2 lei, 3,4.

Mărțișoarele florale, la mare căutare

Cei care caută aranjamente mai speciale apelează la specialişti.

Emi Boldea, designer florar: Clienţii caută în primul rând mărţişoare. Şi am făcut şi noi din flori mărţişoare, e foarte interesant că de 1 şi 8 martie se cumpără foarte multe flori, în cantităţi industriale aş putea spune. Ca şi preţuri, clienţii în această perioadă caută ceva mai micuţ, 100 de lei, 150 de lei, cam în bugetul ăsta.

Ana Grigore, reporter Observator: Pentru cei care nu au timp să ajungă în florării pentru a cumpăra un cadou, site-urile de flori rămân soluţia. Aici, preţurile pentru un buchet asortat de flori încep de la 150 de lei, iar livrarea se face între două şi patru ore. 

Emi Boldea, designer florar: Peste 100 de comenzi. Între 100 şi 300 de comenzi.

În sere, producătorii se aşteaptă şi ei la vânzări record, mai ales că preţurile nu au crescut foarte mult.

Dan Vasile, manager sere flori: Avem o creştere doar de 5% prin faptul că am reuşit să creştem producţia pe aceleaşi spaţii undeva la 50% la flori. În condiţiile în care materialele de producţie care intră în componenţa florilor s-au scumpit cu 30% - 40%. Au crescut foarte mult.

Potrivit estimărilor, vor fi vândute peste 2,3 milioane de buchete de flori în perioada 1-8 martie, în valoare de peste 32 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Mărțișoarele florale le-au detronat pe cele tradiționale. Cele mai scumpe aranjamente pot ajunge și până la 2.000 de lei