Antena Meniu Search
x

Foamete în Afganistan. O familie şi-a vândut copilul cu 500 de dolari, pentru a face rost de bani pentru mâncare

Afganistanul se confruntă cu cea mai mare criză umanitară din lume, țara înregistrând o deteriorare bruscă a situației de când talibanii au preluat puterea, în august. Ajunşi la capătul puterii şi la limita sărăciei, oamenii îşi vând mai nou copiii pentru a se putea întreţine.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.10.2021, 17:21

Foametea îi face pe afgani să recurgă la diverse gesturi pentru a câştiga bani
Foametea îi face pe afgani să recurgă la diverse gesturi pentru a câştiga bani - Captură Video CNN

Milioane de afgani, inclusiv copii, ar putea muri de foame dacă nu se iau măsuri urgente pentru a scoate ţara din pragul colapsului, a avertizat un înalt oficial al ONU, care a cerut eliberarea fondurilor înghețate pentru acțiuni umanitare.

Între timp o familie a fost nevoită să îşi vândă copilul pentru suma de 500 de dolari, totul pentru a face rost de bani de mâncare, scrie BBC.

"Celălalt copil al meu era la un pas să moară de foame, aşa că am decis să îmi vând fiica. Evident că sunt tristă, era fiica mea. Sper că nu voi fi nevoită să îmi vând şi celălalt copil", spune afgana care s-a văzut nevoită să renunţe la unul dintre copii săi. Soţul ei adună gunoi pentru a face bani, dar asta nu îi ajută foarte mult acum. "Acum nu avem nici făină, nici ulei. Nu avem nimic", mărturiseşte bărbatul.

Criză uriaşă în Afganistan

Pe acelaşi subiect

Directorul executiv al Programului Alimentar Mondial (WFP), David Beasley, a declarat pentru Reuters că 22,8 milioane de oameni - mai mult de jumătate din cei 39 de milioane de populație a Afganistanului - se confruntă cu o insecuritate alimentară acută și „marșau către înfometare”, comparativ cu 14 milioane în urmă cu doar două luni. "Copiii vor muri. Oamenii vor muri de foame. Lucrurile se vor înrăutăți", a spus el în Dubai. „Nu știu cum nu aveți milioane de oameni, și mai ales copii, care mor în ritmul în care mergem cu lipsa de finanțare și prăbușirea economiei”.

Afganistanul a fost adus treptat în criză, începând cu luna august, după ce luptătorii talibani au expulzat un guvern susținut de Occident, determinând donatorii să rețină miliarde de dolari în ajutor pentru economia dependentă de ajutor.

Criza alimentară, exacerbată de schimbările climatice, a fost gravă în Afganistan chiar înainte de preluarea de către talibani, a căror nouă administrație a dus la blocarea accesului la activele deținute în străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Foamete în Afganistan. O familie şi-a vândut copilul cu 500 de dolari, pentru a face rost de bani pentru mâncare