Antena Meniu Search
x

Jucătoare de volei din echipa naţională a Afganistanului, decapitată de talibani. Familia a ascuns crima de teama militanţilor

O jucătoare de volei, care făcea parte din echipa naţională feminină a fost decapitată la începutul acestei luni de militanţii talibanii, potrivit declaraţiei unui antrenor.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 21.10.2021, 11:06

Într-un interviu acordat presei străine, antrenorul Suraya Afzali, al cărui nume a fost schimbat pentru a-i proteja identitatea, a spus că o jucătoare pe nume Mahjabin Hakimi a fost ucisă de talibani la începutul lunii octombrie, dar nimeni nu a aflat despre crima cumplită, deoarece insurgenții au amenințat familia ei să nu vorbească despre asta, scrie India Today.

Mahjabin a jucat pentru clubul de volei din Kabul înainte de prăbușirea guvernului Ashraf Ghani și a fost unul dintre jucătorii vedetă ai clubului. În urmă cu câteva zile, mai multe imagini cu ceea ce părea a fi capul ei tăiat și gâtul însângerat au apărut pe rețelele de socializare.

Antrenorul echipei naționale de volei feminin afgane a spus că doar două dintre jucătoarele echipei au reușit să evadeze din țară înainte ca talibanii să preia controlul complet în august. Mahjabin Hakimi a fost printre multe alte femei sportive nefericite care au fost lăsate în urmă.

Femeile afganse sub conducerea talibanilor

Pe acelaşi subiect

De la preluarea lor, talibanii au încercat să identifice și să vâneze femeile sportive; militanții au fost tot timpul în căutarea membrilor echipei de volei feminin afgane, care au concurat în competiții interna'ionale și au apărut în programe media în trecut, a susținut Afzali. "Toți jucătorii echipei de volei și restul sportivelor sunt într-o situație urâtă, în disperare și teamă. Toată lumea a fost forțată să fugă și să trăiască sub pământ", a declarat Afzali pentru jurnaliştii străini.

Echipa națională afgană de volei feminin a fost înființată în 1978 și a fost mult timp un strop de speranță și de împuternicire pentru fetele tinere din țară. Cu toate acestea, moartea lui Mahjabin a alimentat temerile de a fi vizați de talibani. Eforturile depuse de membrii echipei pentru a obține sprijinul organizațiilor și țărilor străine de a părăsi Afganistanul nu au reușit până acum.

Săptămâna trecută, FIFA și guvernul Qatar au evacuat cu succes până la 100 de femei fotbaliste, inclusiv membri ai echipei naționale de fotbal și membrii familiei lor din Afganistan. Odată cu preluarea de către talibani a Afganistanului, toate activitățile femeilor din sferele sportive, politice și sociale au încetat. Pentru marea majoritate a fetelor afgane continuă să se interzică accesul la școala secundară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Jucătoare de volei din echipa naţională a Afganistanului, decapitată de talibani. Familia a ascuns crima de teama militanţilor