Antena Meniu Search
x

"Geniu" ajuns şofer, un tată şi-a dat foc sub ochii fiului de 16 ani. Avea datorii de 300.000 de euro la jocurile de noroc şi considera viaţa în Anglia un "eşec"

Obsedat de jocurile de noroc şi adus în pragul disperării de datoriile acumulate, un bărbat de 53 de ani a recurs la un gest extrem, care i-a adus moartea şi care l-a traumatizat pe viaţă pe fiul său, martor la cele întâmplate. Tatăl şi-a dat foc în faţa adolescentului de doar 16 ani, după ce venise acasă înarmat cu un cuţit, cerând insistent să fie primit în locuinţă.

de Redactia Observator

la 08.08.2022, 16:52

Dependent de jocuri de noroc şi convins că merita mai mult de la viaţă, tatăl a ales moartea
Dependent de jocuri de noroc şi convins că merita mai mult de la viaţă, tatăl a ales moartea - Facebook via Daily Star

Jocurile de noroc i-au luat minţile unui bărbat în vârstă de 53 de ani, care nu a mai ţinut cont de nimic, nici măcar de copil sau nevastă. Cu datorii imense, în valoare de aproape 300.000 de euro, Bylent "Bill" Troshupa s-a incendiat şi a murit ars de viu, în faţa fiului său - un adolescent de doar 16 ani care va rămâne marcat pe veci de scena cumplită la care a asistat.

Datoriile l-au împins spre moarte: şi-a dat foc în faţa fiului de 16 ani

Potrivit Daily Star, tatăl era considerat în trecut un "matematician genial", care a căzut însă în capcana dependenţei de jocuri de noroc. La 53 de ani, viaţa a devenit prea greu de suportat, iar datoriile îl apăsau tot mai mult. Strâmtorat de împrejurări şi cu mintea împăienjenită de gânduri negre, furia unui nou eşec la pariuri i-a pus capac. Juca sume uriaşe de bani chiar şi 12 ore în şir, iar viciul i-a îndepărtat pe cei din jurul său şi a pus capăt căsniciei. S-a ales şi cu un ordin de protecţie, care îi interzicea să se apropie de soţie - Julie Martin, de 51 de ani - şi copil.

Dar hotărârea judecătorilor nu l-a împiedicat să comită un ultim gest disperat, chiar sub ochii fiului său de doar 16 ani. Bylent "Bill" Troshupa a venit pregătit cu o canistră plină ochi de combustibil, un cuţit şi un teanc de bani. Acasă l-a găsit doar pe adolescent, înspăimântat de loviturile de la uşa casei. Bărbatul a insistat să fie lăsat înăuntru. Apoi, a lăsat banii în cutia poştală, şi-a dat foc şi s-a aprins ca o torţă. A ars de viu în faţa copilului, care şi-a chemat imediat mama aflată atunci la serviciu. La auzul veştii şocante, Julie Martin s-a grăbit spre casă, găsindu-şi fostul soţ prăbuşit la pământ, încă strigând de durere. Un vecin a stins focul cu un furtun de grădină şi l-a învelit pe bărbat într-o pătură, dar arsurile erau severe, iar viaţa acestuia nu a putut fi salvată. Echipajele de prim-ajutor chemate la faţa locului au dus o luptă grea, timp de 90 de minute, însă într-un final moartea a învins şi decesul a fost declarat la spitalul Broomfield, după un stop cardiorespirator.

Povestea bărbatului: din "geniu", a ajuns dependent de jocuri de noroc

Bărbatul era student în anul 2 la Facultatea de Medicină, în Croaţia, când a fost nevoit să se mute la Londra din cauza războiului din regiunea sa natală. În Marea Britanie, studiile sale nu au fost recunoscute, aşa că s-a angajat ca şofer şi a lucrat până la începutul pandemiei de coronavirus. Aici au apărut în peisaj jocurile de noroc, cele care l-au rupt de familie şi i-au schimbat radical viaţa. Într-un final, datoriile l-au împins spre moarte. "A fost înfrânt de pierderea vieţii pe care ar fi putut să o trăiască. Cred că de asta a început să parieze. Asta l-a distrus", crede fosta lui soţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » "Geniu" ajuns şofer, un tată şi-a dat foc sub ochii fiului de 16 ani. Avea datorii de 300.000 de euro la jocurile de noroc şi considera viaţa în Anglia un "eşec"