Antena Meniu Search
x

Galerie foto Geniu la 11 ani: povestea fetiţei cu autism, batjocorită de colegi. Adhara are un IQ mai mare decât Einstein şi studiază un master în inginerie

Geniu la doar 11 ani. O fetiţă cu autism din Mexic, cu un IQ mai mare decât Albert Einstein, studiază un master în inginerie industrială la o universitate din ţara ei. Adhara îşi doreşte să devină astronaut şi să ajunge pe alte planete. Fata fusese ignorată de profesori și hărțuită de colegii ei la şcolile precedente.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 14:22

Super inteligenta Adhara Pérez Sánchez și-a terminat liceul înainte să împlinească 7 ani. Fata din Mexico City a obținut un scor impresionant de 162 la testul ei de IQ, mai mare decât cel al fizicianului Stephen Hawking sau al lui Albert Einstein, relatează Mirror.

Ea este pe cale să primească diploma de disertaţie și acum lucrează împreună cu Agenția Spațială Mexicană pentru a ajuta la promovarea explorării spațiului în rândul tinerilor. Diploma lui Adhara în inginerie industrială cu specializare în matematică de la Universitatea Tehnologică din Mexic o face să iasă în evidență față de toți ceilalți de vârsta ei.

În ciuda harului ei, profesorii ei nu au reușit să-i descopere talentele

La vârsta de trei ani a fost diagnosticată cu o dizabilitate de dezvoltare, după ce vorbirea ei a regresat semnificativ. A trebuit să schimbe școala de trei ori, iar mama ei spune că realizările ei ar fi trebuit să trimită un mesaj personalului apatic de la clasă și vechilor ei colegi de clasă. Mama fetei, Nayeli Sánchez a declarat pentru presa locală că fata ei a trebuit să depășească multe obstacole.

Pe acelaşi subiect

"Profesorii nu au fost foarte empatici, mi-au spus că o imploră să termine temele, ea a început să se excludă, nu a vrut să se joace cu colegii ei, se simțea ciudată, diferită", a adăugat ea.

"A putut să meargă la şcoală o vreme, dar apoi nu a mai putut, dormea mult, nu mai voia să facă nimic", a continuat ea. "Era foarte deprimată, oamenii nu aveau empatie, își bateau joc de ea."

Cel mai mare vis al fetei este să devină astronaut

Studiind din greu pentru a deveni astronaut, Adhara a vorbit despre ceea ce spera să realizeze pe viitor. "Vreau să merg în spațiu și să colonizez Marte. Dacă nu-ți place unde ești, imaginează-ți unde vrei să fii. Mă văd la NASA, așa că merită să încerc", a spus ea

Universitatea din Arizona i-a oferit anul trecut o bursă pentru a studia astrofizica, dar problemele legate de viză au amânat procesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Geniu la 11 ani: povestea fetiţei cu autism, batjocorită de colegi. Adhara are un IQ mai mare decât Einstein şi studiază un master în inginerie