Antena Meniu Search
x

Doi militari americani, suspectați că au ucis un tânăr de 28 de ani, într-un parc de distracții din Germania: "Nu am trăit niciodată aşa ceva aici"

Autorităţile germane suspectează că doi militari americani au ucis un bărbat în noaptea de sâmbătă spre duminică, după un conflict izbucnit într-un parc de distracţii din Wittlich, în vestul ţării, a anunţat duminică poliţia, potrivit AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.08.2023, 17:48

Doi militari americani, suspectați că au ucis un tânăr de 28 de ani, într-un parc de distracții din Germania
Doi militari americani, suspectați că au ucis un tânăr de 28 de ani, într-un parc de distracții din Germania - Profimedia

"După uciderea unui tânăr de 28 de ani, doi suspecţi au fost arestaţi (...). Sunt militari americani", au anunţat autorităţile de poliţie din Trier (oraş din vestul Germaniei, landul Renania-Palatinat - n.r.), într-un comunicat de presă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, a izbucnit o altercaţie între mai multe persoane la bâlciul din orăşelul Wittlich, situat în statul Renania-Palatinat, între Trier şi Koblenz. În timpul bătăii, ''un tânăr de 28 de ani a fost înjunghiat mortal'', iar ''patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, s-au îndepărtat de locul crimei'', a raportat poliţia, citând martori.

Doi militari americani, suspectaţi de crimă la un parc de distracţii

Printre membrii grupului fugar, care au fost identificaţi rapid, "au crescut suspiciunile faţă de cei doi bărbaţi, de 25 şi 26 de ani", pe care poliţia i-a arestat şi predat autorităţilor americane. Acestea se vor ocupa de dosar, "în conformitate cu statutele NATO", a precizat poliţia.

"Nu am trăit niciodată aşa ceva aici", a reacţionat duminică primarul oraşului Wittlich, Joachim Rodenkirch, răspunzând întrebărilor presei locale.

Prezenţa militară americană în Germania este un pilon al apărării NATO încă de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Totuşi, odată cu încheierea Războiului Rece, prezenţa militară americană a scăzut, de la aproximativ 200.000 de soldaţi în 1990 la 34.500 în prezent. Fostul preşedinte american Donald Trump, care a criticat Germania pentru că nu a contribuit suficient la bugetul NATO şi nu şi-a finanţat propria apărare, a decis în iulie 2020, fără să se consulte cu nimeni, să redesfăşoare aproximativ 12.000 de militari în afara Germaniei. Acest proiect a fost în cele din urmă abandonat de succesorul său, Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Doi militari americani, suspectați că au ucis un tânăr de 28 de ani, într-un parc de distracții din Germania: "Nu am trăit niciodată aşa ceva aici"