Antena Meniu Search
x

Gestul impresionant făcut de o fostă profesoară din SUA, după ce soțul a murit și i-a lăsat o moștenire de 1 miliard de dolari: "O cauză atât de demnă"

Gest impresionant făcu de o fostă profesoară din SUA. Femeia, care a predat la Facultatea de Medicină Albert Einstein, a decis să doneze un miliard de dolari acestei şcoli din oraşul New York, bani din care vor fi plătite taxelor şcolare ale tuturor studenţilor, a anunţat luni instituţia de învăţământ, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 15:38

Gestul impresionant făcut de o fostă profesoară din SUA, după ce soțul a murit și i-a lăsat o moștenire de 1 milion de dolari: "O cauză atât de demnă"
Gestul impresionant făcut de o fostă profesoară din SUA, după ce soțul a murit și i-a lăsat o moștenire de 1 milion de dolari: "O cauză atât de demnă" - Albert Einstein College of Medicine

Dr. Ruth Gottesman donează această suma din averea pe care i-a lăsat-o răposatul ei soţ, David ''Sandy'' Gottesman, un expert financiar pe Wall Street şi investitor în Berkshire Hathaway, care a decedat în septembrie 2022.

''Îi sunt foarte recunoscătoare fostului meu soţ Sandy pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă şi sunt fericită să am marele privilegiu de a face acest dar pentru o cauză atât de demnă'', a spus ea într-un comunicat comun, semnat alături de instituţia de învăţământ.

Femeia donează banii din averea pe care i-a lăsat-o soțul său

Gottesman s-a alăturat facultăţii de medicină în 1968. În perioada cât a predat aici, a făcut cercetări în domeniul dizabilităţilor de învăţare la copii şi a creat un program de alfabetizare pentru adulţi. În prezent, este preşedinta consiliului de administraţie al şcolii şi face parte din consiliul de administraţie al Montefiore Health System, spitalul afiliat facultăţii.

Pe acelaşi subiect

Prin intermediul acestei donaţii, tuturor studenţilor la zi li se va rambursa taxa pentru semestrul de primăvară 2024, iar toţi viitorii studenţi vor învăţa gratuit. Taxa de şcolarizare la această facultate este de 60.000 de dolari pe an, iar mulţi studenţi acumulează credite de peste 200.000 de dolari după absolvire.

''Acest dar transformator are drept scop atragerea unei game diverse şi talentate de persoane, care altfel n-ar fi dispus de mijloace pentru a urma o educaţie medicală'', a precizat instituţia de învăţământ, adăugând că este cel mai mare dar oferit unei şcoli medicale din Statele Unite.

Facultatea, la care sunt înmatriculaţi circa 1.100 de studenţi, este situată în Bronx, o zonă care se clasează pe ultimul loc în statul New York din punctul de vedere al indicatorilor şi factorilor de sănătate, potrivit Institutului pentru sănătatea populaţiei din cadrul Universităţii din Wisconsin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Gestul impresionant făcut de o fostă profesoară din SUA, după ce soțul a murit și i-a lăsat o moștenire de 1 miliard de dolari: "O cauză atât de demnă"