Antena Meniu Search
x

Google a renunțat la condiţia folosirii sistemului de plăţi din Play Store, în India. Compania americană, amendată cu 113 milioane de dolari

În lumina unui nou ordin antimonopol din India, Google a renunţat la condiţia folosirii sistemului de plăţi din Play Store pentru dezvoltatorii de aplicaţii pentru Android din această ţară, potrivit News.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 01.11.2022, 07:52

Compania americană, amendată cu 113 milioane de dolari
Google a renunțat la condiţia folosirii sistemului de plăţi din Play Store, în India - Profimedia

Google tocmai a rămas fără o mare sursă de cotizanţi la comisionul de 30% impus dezvoltatorilor de aplicaţii pentru microtranzacţiile realizate prin Play Store, după o amendă şi un ordin dat de autorităţi în acest sens.

Săptămâna trecută, autoritatea pentru concurenţă din India a ordonat Google să nu mai oblige dezvoltatorii să folosească sistemul de plăţi din Play Store şi a amendat compania americană pentru asta cu 113 milioane de dolari.

Google a întrerupt aplicarea acestei condiţii pentru dezvoltatorii de aplicaţii în India

Google anunţă acum că a întrerupt aplicarea acestei condiţii pentru dezvoltatorii de aplicaţii în India, dar ţine să menţioneze că aceasta se aplică în continuare pentru ţările în care autorităţile nu fac nimic în acest sens.

Condiţia folosirii sistemului de plăţi din Play Store pentru tranzacţiile realizate de aplicaţiile de Android este una importantă pentru Google, pentru că, astfel, gigantul american opreşte din fiecare tranzacţie un comision care poate ajunge şi la 30%.

India se alătură altor ţări care au luat astfel de măsuri împotriva Google şi Apple, precum Coreea de Sud, Japonia şi Australia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Mapamond » Google a renunțat la condiţia folosirii sistemului de plăţi din Play Store, în India. Compania americană, amendată cu 113 milioane de dolari