Antena Meniu Search
x

Google, dat în judecată de familia unui bărbat care a murit după ce a căzut cu mașina de pe un pod prăbușit, pe care a ajuns din cauza GPS-ului

Familia lui Philip Paxson, un bărbat din statul american Carolina de Nord care a murit anul trecut după ce a căzut cu mașina de pe un pod, a decis să dea în judecată gigantul Google pentru neglijență și asta din cauza aplicației Maps care l-ar fi condus către sfârștiul său, transmite Futurism.

de Adrian Popovici

la 22.09.2023, 11:19

Google Maps, imagine ilustrativă
Google, dat în judecată de familia unui bărbat care a murit după ce a căzut cu mașina de pe un pod prăbușit din cauza GPS-ului - Shutterstock

După cum a explicat familia bărbatului, acesta a avut o moarte groaznică care ar fi putut fi evitată printr-o simplă actualizare a sistemului de navigație. Cu toate acestea, jurnaliștii americani se întreabă dacă gigantul Google va fi găsit vinovat în această speță.

Paxson a fost îndrumat de Google Maps să conducă peste un pod care s-a prăbușit în urmă cu nouă ani și a rămas nereparat de atunci. În acea perioadă aproape de deceniu, familia susține că Google nu și-a actualizat hărțile, în ciuda a numeroși utilizatori care au atras atenția asupra situației. În plus, nici autoritățile nu au semnalizat pericolele din acea zonă.

"Fetele noastre se întreabă cum și de ce a murit tatăl lor, iar eu nu mai știu cum să le explic, deoarece, ca adult, încă nu pot înțelege cum cei responsabili de indicațiile GPS și de pod au acționat cu atâta lipsă de interes pentru viața umană", a declarat soția lui Paxson, Alicia.

Cine ar putea fi tras la răspundere?

Cine poate fi considerat responsabil de moartea bărbatului care a căzut de pe pod? Autoritățile din Carolina de Nord au declarat că dezvoltatorul inițial responsabil de construcția și întreținerea podului a intrat în faliment. În procesul intentat de familie, alte firme sunt considerate, la rândul lor, responsabile. În mod surprinzător, Google nu a făcut prea multe declarații pe această temă și se va apăra în instanță.

"Avem cea mai profundă simpatie pentru familia Paxson", a declarat  purtătorul de cuvânt al Google, José Castañeda. "Scopul nostru este să oferim informații rutare exacte în Google Maps și analizăm aceste acuzații."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Google, dat în judecată de familia unui bărbat care a murit după ce a căzut cu mașina de pe un pod prăbușit, pe care a ajuns din cauza GPS-ului