Antena Meniu Search
x

"Hoțul e mereu același, mai bine îi las cheile". Restaurant jefuit de nouă ori în șase luni. Patronii italieni sunt disperați

Patronii unui restaurant din Isola Vicentina, o comună din provincia Vicenza, regiunea Veneto, Italia, sunt disperați după ce localul lor a fost jefuit de 9 ori în doar 6 luni. Oamenii sunt demoralizați. Spun că hoțul este mereu același, ultimele trei spargeri fiind surprinse de camerele de supraveghere. Chiar și așa, deși imaginile au fost văzute și de polițiști, făptașul este încă în libertate.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.03.2023, 13:25

"Hoțul e mereu același, mai bine îi las cheile". Restaurant jefuit de nouă ori în șase luni. Patronii italieni sunt disperați - corrieredelveneto.corriere.it

Din septembrie până săptămâna trecută, nouă furturi au vizat Hosteria 2.0 din Isola Vicentina, restaurantul Andreei Tuppolano. Iar hoțul, care pare să fie mereu același, este încă în libertate. 

"Sunt dezgustată, demoralizată. Și fiul meu, la fel. Este epuizant atât din punct de vedere financiar, dar dar mai ales la nivel psihologic", mărturisește furiasă Margaret Mercurio, mama patronului.

Totul a început la sfârșitul lunii septembrie 2022. Până la sfârșitul lunii următoare, fuseseră date deja patru spargeri. Astfel că, din cauza pagubelor serioase, proprietarii restaurantului au decis să oprească activitatea în lunile noiembrie, decembrie și ianuarie. Localul s-a redeschis în ianuarie, dar odată cu asta, au reînceput și furturile. 

La ultima lovitură, hoțul ar fi pătruns chiar pe uşa principală

Pe acelaşi subiect

Patronii spun că sunt victimele unui singur hoț. Sunt siguri că este aceeaşi persoană de fiecare dată, chiar dacă doar ultimele trei spargeri au fost înregistrate de sistemul de supraveghere video. În imagini apare același individ, recunoscut de proprietar și de mama acestuia. Tânărul a fost filmat în timp ce se plimbă dezinvolt și nestingherit prin local, șterpelind diverse obiecte.

"Noi am raportat carabinierilor fiecare spargere – continuă Margaret Mercurio – dar se pare că acest lucru nu este suficient. În acest moment îi las cheile restaurantului, cel puțin în felul ăsta nu îmi mai provoacă pagube ca să intre. Nu mai suportăm să lucrăm câteva ore pe zi, doar să fim jefuiți așa de această persoană. Nu mai știm ce să facem", spune femeia, potrivit Corriere del Veneto.

Cât despre daune, stricăciunile provocate de hoț i-ar fi costat pe patronii restaurantului mii de euro. La care se adaugă banii sau contravaloarea diverselor alimente și a sticlelor de băuturi furate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "Hoțul e mereu același, mai bine îi las cheile". Restaurant jefuit de nouă ori în șase luni. Patronii italieni sunt disperați