Antena Meniu Search
x

"Imposibil să urmărești penal un copil". Decizia luată de autoritățile din SUA în cazul elevului de 6 ani, care și-a împușcat profesoara

O profesoară din SUA a fost împușcată de elevul ei de clasa I. Copilul a venit cu arma la școală, iar cadrul didactic a vrut să-i confiște pistolul, atunci când a văzut ce se întâmplă. Minorul a tras fără să clipească, iar învățătoarea a ajuns pe patul de spital cu răni grave. Părinții elevului sunt cei care vor fi trași la răspundere, cel mai probabil, pentru această faptă. 

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 14:02

Decizia luată de autoritățile din SUA în cazul elevului de 6 ani, care și-a împușcat profesoara
Decizia luată de autoritățile din SUA în cazul elevului de 6 ani, care și-a împușcat profesoara - Facebook

Un băiat de șase ani și-a împușcat profesoara, în vârstă de 25 de ani. Cadrul didactic a vrut să-i ia copilului arma atunci când a văzut-o, iar acesta a tras fără să se gândească o clipă. "Ea voia să-i ia arma și atunci copilul a tras", a declarat Brittaney Gregory, al cărei fiu era și el în clasă când s-a întâmplat nenorocirea, scrie Washington Post, citat de Daily Mail.

Ce decizie se va lua în cazul copilului

Toți elevii au fugit din clasă și s-au ascuns într-o altă încăpere, pentru a fi în siguranță. Profesoara, Abby Zwerner, a fost transportată de urgență la spital cu răni grave. Copilul este în custodia autorităților și a specialiștilor, însă este puțin probabil ca acesta să fie acuzat de vreo infracțiune, scrie presa străină.

"Ar fi aproape imposibil să urmărești penal un copil de șase ani, indiferent cât de grav ar fi", a transmis un profesor de la Facultatea de Drept a Universității din Virginia. Specialistul spune că persoanele mai mici de șapte ani nu au capacitatea mentală de a-și forma intenția,de a comite o infracțiune.

"Cea mai mare barieră este că toți inculpații trebuie să aibă capacitatea de a fi judecați", a spus acesta. "Asta înseamnă că trebuie să înțelegi natura procedurilor legale împotriva ta și să asiști la propria apărare. Nu există nicio posibilitate ca un copil de șase ani să îndeplinească aceste criterii. Sistemul de justiție juvenilă nu ar fi echipat pentru a se ocupa de un copil atât de mic", a mai adăugat specialistul.

Cine ar putea fi traşi la răspundere pentru această faptă sunt chiar părinţii elevului. Asta pentru că, potrivit legii din Virginia, armele nu trebuie lăsate pe mâna copiilor sub 14 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » "Imposibil să urmărești penal un copil". Decizia luată de autoritățile din SUA în cazul elevului de 6 ani, care și-a împușcat profesoara