Antena Meniu Search
x

"În fața unei astfel de drame, există multă emoție". Profesor de fizică și chimie găsit spânzurat într-o clasă în liceul în care preda, în Franța

A ales să moară chiar în locul pe care l-a iubit cel mai mult. Un profesor de fizică și chimie s-a spânzurat într-o sală de clasă, chiar în liceul în care preda. Școala a fost închisă pe parcursul întregii zile de joi.

de Monica Palade

la 16.03.2023, 18:12

"În fața unei astfel de drame, există multă emoție". Profesor de fizică și chimie găsit spânzurat într-o clasă în liceul în care preda, în Franța - Shutterstock

La ora 8, elevii liceului Arc din comuna Orange, provincia franceză Vaucluse, au aflat că nu vor avea cursuri joi dimineață, după ce unul dintre profesorii lor, un bărbat de 58 de ani, a fost găsit spânzurat în școală. Dascălul, care preda fizica și chimia a ales să comită gestul fatal într-o sală de curs. A fost găsit de femeia de serviciu.

A ales să moară în clasă

„A fost un profesor foarte tare, foarte drăguț. El a fost mereu acolo pentru elevii săi. Știu că a urmat un tratament psihologic anul trecut pentru că era în depresie. A revenit anul acesta. La începutul anului, era într-o formă grozavă, se descurca foarte bine”, a mărturisit unul dintre elevi, potrivit Le Parisien.

Însă profesorul părea se se afunde încetul cu încetul, potrivit tânărului de 16 ani. „Cu cât a trecut mai mult timp, cu atât am văzut că nu mai vrea să predea, pe când la început, era foarte dornic. Doare. Acum două zile, am avut o lecție cu el, și-a făcut singur lecția când am fi putut poate vorbi cu el. E oribil”.

Președintele Regiunii Paca a menționat într-un tweet „durerea imensă de a afla despre moartea unui profesor”, transmițând condoleanțe rudelor, colegilor și studenților săi.

La rândul său și cei de la inspectoratul școlar au declarat că este prea devreme pentru a preciza dispozitivul care va fi pus în funcțiune: „În fața acestei tragedii, este foarte complicat, este multă emoție, trebuie înțeles. O unitate de suport psihologic va fi, fără îndoială, implementată așa cum se face într-o astfel de situație”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "În fața unei astfel de drame, există multă emoție". Profesor de fizică și chimie găsit spânzurat într-o clasă în liceul în care preda, în Franța