Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Încă nu cred că fiica mea a murit, este prea mult de suportat”. O mamă distrusă de durere, după ce și-a pierdut fata, din cauza unui cancer intestinal, în Anglia

Deși a trecut un an de când fiica sa era învinsă de un cancer intestinal, o mamă din Anglia încă își plânge copilul. Amalia Grace avea doar 23 de ani când a aflat că are necruțătoarea boală, iar un an mai târziu, la 24 de ani, se stingea din viață.

de Monica Palade

la 19.12.2022, 15:39

Therese recununoaște că nu se poate consola cu moartea fiicei sale și că este prea multă durere căreia trebuie să îi facă față. Nici acest Crăciun nu îl va sărbători, ci va prefera să fie alături de oameni care au nevoie de sprijinul său.

Nu există prea tânăr pentru cancer

Amelia Grace a fost diagnosticată cu cancer intestinal în stadiul 4, în luna decembrie 2020. A urmat ședințe de chimioterapie, dar a murit pe 20 octombrie 2021. Tânăra s-a dus la doctor prima dată în luna ianuarie 2020, împreună cu iubitul său pentru un control de fertilitate pentru că perechea își dorea să își întemeieze o familie, scrie Manchester Evening News. După o serie de scanări, rezultatele au arătat că tânăra avea lichid pe trompele uterine și că are nevoie de o intervenție chirurgicală. Din cauza pandemiei, operația a fost pusă în așteptare. În tot acest timp, Amelia a început să aibă dureri de nesuportat.

A ajuns din nou să își facă investigații, iar rezultatele au arătat că are un chist pe ovare, inclusiv chisturi endometrioide. Dar nu s-a putut opera decât în decembrie 2020, când medicii au descoperit că are cancer în urma unei biopsi.

Pe acelaşi subiect

Pe 23 decembrie, Amelia afla că se află în stadiul 4 și că boala s-a răspândit și la ficat. A murit în luna octombrie anul următor.

„Parcă partea din față a creierului meu știe că s-a întâmplat, dar nu și interiorul. Încă nu pot să cred că fiica mea a murit, este prea mult de suportat. Când stau și mă gândesc mult că asta chiar s-a întâmplat, devine insuportabil”, a declarat mama tinerei.

Asistenta este hotărâtă să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a tinerilor cu privire la cancerul intestinal și își propune să înființeze o organizație de caritate care să se adreseze tinerilor, continuând moștenirea Ameliei. Înainte de moartea ei, tânăra declara pentru ECHO: „Nu cred că oamenii își dau seama prin ce pot trece unii. Nu mi-am imaginat niciodată că am cancer intestinal la 23 de ani. Numeroși oameni mi-au trimis mesaje după ce mi-am spus povestea pe Facebook, întrebându-mă despre simptome. Nu-ți dai seama câte fete tinere trec prin asta, cred că mulți dintre noi le punem pe seama problemelor feminine”.

„Cred că moartea Ameliei ar fi putut fi evitată, a avut simptome și a mers la medici, dar pandemia a făcut asta să fie mai greu. Oamenii tot spuneau că este prea tânără pentru a avea cancer, dar nu există prea tânără”, a adăugat Therese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Mapamond » „Încă nu cred că fiica mea a murit, este prea mult de suportat”. O mamă distrusă de durere, după ce și-a pierdut fata, din cauza unui cancer intestinal, în Anglia