Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto "Viața este plină de Adio! Tot ce lăsăm în urma noastră e o parte din noi înșine". Sara Nukina, fata cu voce de aur, a murit de cancer la doar 18 ani

Sara Nukina era doar pe jumătate româncă după mamă. Însă a iubit tot ce înseamnă România. A iubit biserica și adeseori cânta colinde și muzică psaltică, alături de corul Patriarhiei.

de Monica Palade

la 12.12.2022 , 11:33

În urmă cu doi ani, copila cu zâmbet larg a descoperit că are cancer la creier, după ce s-a dus la un consult pentru că se simțea rău. De atunci pentru Sara a început lupta. Iar, acum din păcate a pierdut-o. S-a stins din viață la 18 ani, la Viena. Cancerul a fost mai puternic decât trupul său firav.

A plecat să colinde cu îngerii

„Sara a plecat să colinde cu îngerii, a scris în această dimineața mama sa. Dumnezeu să primească în Împărăția Sa acest suflețel minunat, cum rar întâlnești! Sara Nukina a iubit biserica, a iubit România și cântecele ei, fiind alături de corul patriarhiei în mai multe concerte, cântând colinde, muzică populară dar și muzică psaltică. Este primul din cei trei copii ai mamei Georgiana Cristina și sensei Nukina Nobuyuki, botezat ortodox la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. Sensei Nukina a fost de trei ori campion național al Japoniei la karate și a cunoscut soția sa în urmă cu 26 de ani. După căsătorie au decis să trăiască în România. Cei trei copii ai lor poartă numele Sfântului Gheorghe: Sara- Georgiana, Eric-George şi George Gabriel. În urmă cu doi ani, în urma unor dureri, Sara a descoperit o boală oncologică rară la creier și a urmat un tratament. Astăzi însă Sara a plecat la Domnul. Dumnezeu să primească aproape suflețelul său, să o poarte în Lumina Sa!”, a scris Averea Bisericii.

Articolul continuă după reclamă

Mesajele de condoleanțe au împânzit internetul. „Sara Nukina si-a incheiat astazi calatoria pe Pamant. Viata este plina de ,,Adio!" si cu toate acestea, pe unele le spunem extraordinar de greu. Tot ce lasam in urma noastra e o parte din noi insine. Sara a lasat iubire, credinta, speranta. Mai dureros decat pentru cel care pleaca, e pentru cei care raman. Sa ne rugam pentru familia si apropiatii Sarei, sa aiba puterea si credinta de a infrunta acest obstacol. Multumim, Sara, ca ne-ai predat, cu fiecare ocazie, lectia de a fi om”.

Pe acelaşi subiect

“Cu șase ani în urmă ne bucuram împreună pentru că Dumnezeu binecuvântase familiile noastre cu al treilea copil. Chiar la biserică i-am întâlnit pe soții Nobuyuki Nukina și Georgiana Cristina. Purtau ie, el era un japonez exotic și frumos ca un înger blând, ea o femeie strașnică în culmea fericirii. Așa am cunoscut-o și pe Sara, fiica lor cea mare. E plin online-ul de muzica ei divină, de-un an devenise majoră dintr-o adolescentă cuminte și înzestrată. De ieri, o boală grea și neașteptată a trimis-o în Eternitate. Moartea, cel mai dureros adevăr care ne înconjoară, a lăsat multe fericiri în urmă pentru că Sara Nukina a făurit în scurta ei viață destule care vor trăi pentru totdeauna. Eu și Carmen ne gândim la părinții ei, care nu pot fi separați de ea iubind-o dincolo de hotarul acestei tragedii. Drum lin în Lumină, copilă plină de grații. E-o lume mai puțin fără tine aici. Îți mulțumim pentru curajul și pentru harul de-a ți-o crea în arta ta”.

 “Sara, te vom iubi mereu! Model de vointa si credinta! Cand m-am intors de dimineata, de la spital (unde te-am imbratisat pentru ultima data), copiii m-au intrebat: Unde este acum Sara Nukina? Le-am spus ca ramai cu noi, in vesnicie, doar ca nu te vor mai vedea, dar iti vor simti prezenta, de fiecare data cand se vor ruga pentru tine, si ca ne vom intalni in fiecare Sf. Liturghie, acolo unde cei adormiti sunt impreuna cu cei vii! Au pus o fotografie cu tine pe pervazul ferestrei si ti-au promis ca te pastreaza in inimile lor!”, “Dumnezeu sa o odihneasca printre ingeri! Condoleante!”, “Condoleanțe familiei! Drum lin printre stele, Sara!”, “Sunt împietrită de câteva ore... de când am aflat că a plecat pe drumul fără întoarcere frumoasa, buna, minunata Sara Nukina...Poza este făcută acum patru ani, când ne-am revăzut întâmplător, dar cu foarte mare bucurie, la un eveniment în cadrul căruia a interpretat cu glasul ei heruvic câteva cântece populare românești. Am ales acestă fotografie pentru că așa vreau să mi-o păstrez în amintire: cu zâmbetul ei luminos pe buze! Dragii mei Georgiana și Nuki, știu că trăiți acum și că veți trăi toată viața voastră de pe acest pământ cea mai mare durere pe care un om o poate o poate îndura... Vă îmbrățișez strâns, scumpi părinți de înger, și voi privi, odată cu voi, spre cerul unde știm că micuța voastră japoneză va cânta în corul îngerilor pentru eternitate”.

 “Dumnezeu să te odihnească în Rai, Sara Nukina! Veșnică pomenire! Prea repede, suflețel minunat, ai plecat la Domnul să-L colinzi, alături de îngeri! O voce de aur! Căt de frumos ai cântat alături de grupul psaltic "Tronos" al Patriarhiei Române, foarte bine pregătiți, iar tu ai fost o bucurie și o încântare pentru ei, și pentru noi toți! Îți mulțumim și ne rugăm pentru odihnă veșnică în Rai!”,

“Sara cea scumpă și dragă, cea bună și talentată, cea generoasă și iubitoare, cea grijulie și veselă, a plecat azi dimineață să cânte colinde alături de îngeri. Azi dimineață i-am mângâiat chipul pentru ultima oară. Să n-o uităm, a făcut așa de mult bine în așa puțini ani încât, va rămâne nemuritoare în inimile noastre. Acum e nevoie să nu-i uitați pe părinții Sarei, pe frățiorii ei. Au nevoie să-i purtați în rugăciunile voastre, să poată duce această imensă durere. Ea este copila noastră, a celor care am privit-o crescând, am iubit-o și ne-am bucurat să fie în viețile noastre. Să ne fie mereu model de bunătate, iubire, dăruire și frumusețe a inimii și a sufletului! Rămân cu nădejdea că ceea ce e de neînțeles la oameni, e cu rost acolo Sus. Altfel, ce sau cine poate alina o astfel de suferință…? Colindul cel Sfânt să te poarte spre Lumina cea Veșnică, scumpă și dragă Sara!”

„Domnește pacea pe pământ, dormi, dormi, dormi, copile Sfânt”, una din colindele pe care Sara Nukina le iubea și pe care le cânta în această perioadă a anului. Sara, suflet frumos și curat, a adormit în Domnul, după o lungă și istovitoare luptă cu boala. Dumnezeu s-o odihnească în pacea și iubirea Sa!”, „Drum lin mic îngeraș! Nu îmi vine nici acum sa cred ca un înger de copil a plecat atat de repede dintre noi…Nu te vom uita niciodata Sara Nukina,vei rămâne mereu in sufletele noastre. Glasul și zâmbetul tău nu vor dispărea niciodată! Condoleanțe familiei”, sunt doar câteva dintre mesaje.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » "Viața este plină de Adio! Tot ce lăsăm în urma noastră e o parte din noi înșine". Sara Nukina, fata cu voce de aur, a murit de cancer la doar 18 ani