Antena Meniu Search
x

Indonezieni care meditau pe plajă, ţinându-se de mână, luaţi de valuri în miez de noapte. Cel puţin 10 au murit înecaţi

Cel puţin zece indonezieni au murit luaţi de valuri în timp ce meditau pe plajă în grup, noaptea trecută, relatează AFP.

De Redactia Observator la 13.02.2022, 14:30
- Profimedia

Tragedia s-a produs pe plaja Payangan, în provincia Java de Est, la scurt timp după miezul nopţii. Un grup de 23 de oameni se afla pe plajă pentru a medita. Cei 23 se ţineau de mână în momentul în care au lovit valurile. “Erau prea aproape de apă şi nu s-au putut salva când au lovit valurile”, a declarat şeful poliţiei locale, Hery Purnomo.

Cel puţin 10 morţi, luaţi de valuri în Indonezia

Au fost scoase din ocean zece cadavre. 12 oameni au fost salvaţi, iar un bărbat de 40 de ani încă nu a fost găsit, relatează news.ro. Nu se ştie ce fel de ritual făcea grupul în regiunea în care predomină musulmanii, însă ceremonia era condusă de un guru care a supravieţuit şi urmează să fie chestionat de poliţie. Presa locală scrie că unele dintre victime erau înrudite.

Plaja era închisă, dar grupul a trecut de pază

Batara Pangaribuan, comandant al armatei regionale, a declarat că plaja respectivă era de obicei păzită şi închisă după lăsarea întunericului, însă grupul a reuşit să treacă de pază. Oficilii i-au avertizat în ultimele zile pe vizitatori să nu înoate sau să nu se apropie prea mult de apă, din cauza valurilor mari.

Anul trecut, doi turişti au murit luaţi de valuri de pe o plajă în districtul Malang, tot din Java de Est.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Indonezieni care meditau pe plajă, ţinându-se de mână, luaţi de valuri în miez de noapte. Cel puţin 10 au murit înecaţi