Antena Meniu Search
x

Foto ''Îţi voi pune capul pe un băţ.'' Ignorată când a cerut ajutor poliţiei, o mamă a fost ucisă după 11 zile chiar de fostul iubit. Britanicul s-a sinucis

O mamă a doi copii, care a spus poliției că fostul ei iubit este extrem de violent şi că a amenințat-o că ''îi va pune capul pe un băţ'', a fost ucisă după unsprezece zile, a dezvăluit un raport.

de Redactia Observator

la 26.01.2022, 17:47

Ignorată când a cerut ajutor poliţiei, o mamă a fost ucisă după 11 zile chiar de fostul iubit
Ignorată când a cerut ajutor poliţiei, o mamă a fost ucisă după 11 zile chiar de fostul iubit - Facebook

După decesul femeii, s-a concluzionat că au existat ''oportunități ratate'' de a o proteja pe Regan Tierney, în vârstă de 27 de ani, înainte ca aceasta să fie înjunghiată de Daniel Patten, în vârstă de 31 de ani. Totul s-a petrecut în Salford, Greater Manchester, în 2019, notează Daily Mail.

Trupul tinerei mame a fost descoperit de tatăl ei, iar ulterior s-a constatat că poliția din Greater Manchester (GMP) nu a făcut nimic timp de trei zile, după ce femeia a sunat la forțele de ordine, pentru că simţea că este în pericol. Când poliția a contactat-o din nou, aceasta ''și-a pierdut încrederea'' și a decis să nu ducă problema mai departe. Patten a fost găsit și el la aceeași adresă cu răni grave și a murit două zile mai târziu.

Femeia a fost permanent o victimă a abuzurilor

În timpul relației lor de 10 ani, Regan a fost supusă unui comportament coercitiv și controlant, a trebuit să treacă prin momente de intimidare, abuz verbal, violență fizică și amenințări din partea bărbatului. Deşi a spus prin ce trece în repetate rânduri, femeia nu a fost niciodată îndrumată către servicii specializate.

Pe 25 mai 2019, atât ea, cât și tatăl ei, Dave Tierney, au telefonat poliției pentru a raporta comportamentul abuziv al fostului partener. Perechea nu mai avea o relație atunci, dar era în contact pentru a aranja o vizită a copiilor lor. A amenințat-o atunci şi i-a spus ''îţi voi pune capul pe un băț'' și credea în mod cert că el este un pericol pentru ea, dar nu și pentru copiii lor. Oamenii legii nu au luat-o la acel moment în serios. În timp ce bărbatul a fost în cele din urmă urmărit penal pentru atac, nu au fost puse în aplicare evaluări ale riscurilor sau planuri de siguranță pentru mamă. 

''Lecțiile învățate din această situație tragică au fost împărtășite tuturor agenților. Ori de câte ori există vreo sugestie privind oportunitățile ratate, acest lucru este luat extrem de în serios și organizațiile partenere continuă să lucreze împreună pentru a învăța din orice greșeli care au fost făcute.'' Salford Community Safety Partnership va continua să monitorizeze progresul. De asemenea, o anchetă rămâne în curs de desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » ''Îţi voi pune capul pe un băţ.'' Ignorată când a cerut ajutor poliţiei, o mamă a fost ucisă după 11 zile chiar de fostul iubit. Britanicul s-a sinucis