Antena Meniu Search
x

Lisa și fratele ei nu au avut parte de copilărie și nici de bucurii. La doar trei ani, copila s-a stins după ce a fost bătută până la moarte de părinții săi, în Franța

Nu a știut ce înseamnă copilărie, bucurii și fericire. La doar trei ani, Lisa a părăsit pentru totdeauna această lume sub o ploaie de lovituri pe care părinții săi i-o aplicau zilnic. Nici fratele ei mai mare, în vârstă de șase ani, nu a scăpat de violență.

de Monica Palade

la 15.01.2024, 15:23

Lisa și fratele ei nu au avut parte de copilărie și nici de bucurii. La doar trei ani, copila s-a stins după ce a fost bătută până la moarte de părinții săi, în Franța

Moartea copilei a avut loc la sfârșitul lunii septembrie, când a fost bătută de mamă și tatăl vitreg în casa familiei din Conches-en-Ouche, Eure, Franța. Din cauza rănilor, micuța nu a mai supraviețuit. Părinții au fost imediat inculpați și puși în arest preventiv. De atunci, anchetatorii încearcă să înțeleagă cum s-ar fi putut întâmpla aceste abuzuri și violențe asupra fetiței, dar și fratelui ei mai mare, fără ca acest lucru să fie semnalat. Astfel, acum, doi directori de școală au fost inculpați pentru că nu au semnalat abuzurile, a anunțat luni procuratura.

Bătută până la moarte de părinții săi

Este vorba despre „directorul grădiniței la care mergea Lisa, precum și directorul școlii primare unde își făcea studiile fratele ei mai mare, în vârstă de șase ani, tot victimă a abuzului”, a precizat procurorul Rémi Coutin.

La momentul morții, Lisa prezenta multiple hematoame mai vechi sau mai noi pe „față, cele patru membre, torace, spate, pubis”, precizase Rémi Coutin la momentul evenimentelor. Ea „nu ar fi ajuns la școală cu o săptămână înainte de tragedie”.

Pe acelaşi subiect

„Nici jandarmeria, nici justiția, nici serviciile de protecție a copilului nu au fost informate” despre violența greu de suportat suferită de micuță", a adăugat Rémi Coutin. Tatăl vitreg și mama erau cunoscuți de instanțe. Directorul grădiniței, unde fata a urmat școala gimnazială, a fost imediat suspendat ca măsură de precauție.

Cei doi directori au fost duși în custodia poliției pe 7 decembrie înainte de a fi puși sub acuzare și plasați sub supraveghere judiciară „cu interdicția de a intra în contact cu ceilalți inculpați în acest dosar”. „Am considerat, împreună cu judecătorul de instrucție, că există suficiente probe pentru a-i pune sub acuzare pe cei doi directori de școli în cauză”, a subliniat luni procurorul. „Directorul școlii a recunoscut în arestul poliției că ar fi trebuit să facă un raport, dar că nu a făcut-o, pentru că nu a avut timp. Directorul își contestă responsabilitatea”, a adăugat el, potrivit Le Parisien.

Cei doi riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro. Rectoratul din Normandia confirmă „că cei doi oficiali sunt suspendați. O cercetare administrativă va fi efectuată de rectorat atunci când cercetarea judecătorească este suficient de avansată.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Lisa și fratele ei nu au avut parte de copilărie și nici de bucurii. La doar trei ani, copila s-a stins după ce a fost bătută până la moarte de părinții săi, în Franța