Antena Meniu Search
x

Galerie foto „M-a aruncat de la 7 metri de pe un pod, credea că îmi înşel iubitul”. O tânără de 20 de ani a rămas paralizată din cauza unui prieten, în UK

O tânără a rămas paralizată de la piept în jos de la vârsta de 17 ani, după ce un prieten „obsedat” a aruncat-o de pe un pod, de la 7 metri înălţime. În ciuda momentelor extrem de dificile, aceasta spun că se simte „o persoană mai bună” şi este recunoscătoare că a rămas în viaţă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.10.2021, 21:59

Emily Holliday, în vârstă de 20 de ani, a ajuns paralizată, în scaunul cu rotile, după ce un prieten a aruncat-o de la 7 metri de pe un pod. Incidentul a avut loc după o noapte în Solihull, Birmingham, în septembrie 2018. Tânăra spune că se simte „norocoasă să fie în viaţă”, în ciuda tragicului eveniment.

„Mă simt ca o persoană mai bună, deoarece apreciez lucrurile mici acum mai mult”, mărturiseşte ea.

Transportată de urgenţă la spital, medicii au descoperit că are răni extrem de grave şi au pus-o în faţa faptului împlinit: nu va mai putea merge niciodată cu propriile picioare.

Se întorcea în acea noapte cu un prieten acasă. În timp ce se apropiau de un pod, tânărul de 17 ani a început să se comporte „iraţional”, având o atitudine de gelozie faţă de Emily, începând să o acuze că şi-a înşelat iubiul de la acea vreme. Într-o fracţiune de secundă a apucat-o de braţe şi a aruncat-o peste latura podului. S-a prăbuşit aproape 8 metri în gol (25ft), aterizând pe o parte peticită a canalului de dedesubt. În impact, aceasta a auzit un „trosnit masiv” de la coloana ei, menţionând că îşi aminteşte „fiecare clipă agonizată în urma căderii în gol”.

Pe acelaşi subiect

A fost transportată de urgență la Spitalul din Birmingham, unde i s-a dat vestea că și-a tăiat măduva spinării și că nu va mai merge niciodată. Măduva i-a fost fracturată împreună cu niște vertebre, patru coaste și sternul. Şi unul dintre plămâni i-a fost perforat. A fost obligată să stea întinsă la pat timp de 8 săptămâni, iar ulterior a fost transferată pentru reabilitare la Centrul Midland pentru leziuni ale coloanei vertebrale. A stat cinci luni și jumătate în spital înainte de a putea pleca acasă.

„Îmi amintesc momentul în care m-a luat și m-a aruncat. Este clar ca ziua - îmi amintesc că am căzut și am auzit o «crăpătură» masivă când am aterizat pe bordură. Nu simțeam nimic, îmi puteam mișca doar brațele și știam că nu era bine. M-am trezit în spital, unde medicii mi-au spus: «Nu vei mai merge niciodată». A fost cu totul sfâșietor să aud asta, în ciuda faptului mă simt atât de norocoasă să fiu aici, că mi s-a dat o a doua șansă la viață”, a mărturisit Emily, originară din Birmingham, West Midlands, potrivit Daily Mail

Tânăra îşi cunoştea prietenul de aproximativ 5 ani, de la şcoală. Credea la un momentdat că are sentimente pentru ea, gândindu-se că poate de acolo şi comportamentul ciudat pe alocuri: „Cred că era un pic obsedat de mine - dar nu mă simțeam așa față de el. Era foarte agresiv față de mine uneori și spunea lucruri urâte, dar am încercat doar să-l ignor.”

Doi ani de detenţie, sentinţa pentru un gest care putea curma o viaţă

Cazul a ajuns în cele din urmă la Birmingham Crown Court în aprilie 2019, unde, adolescentul a recunoscut acuzația de rănire și a fost condamnat la 2 ani de detenţie într-un centru de reabilitare pentru minori.

„Am fost dezamăgită de rezultat. Nu cred că este corect că mi-a schimbat complet viața și a scăpat din închisoare”, a recunoscut Emily, după ce a aflat verdictul.

Tânăra de 20 de ani a fost operată în aprilie 2021, iar un RMN a evidențiat un chist în creștere pe coloana vertebrală. Încă se ocupă de durerea zilnică, dar are o perspectivă pozitivă asupra lucrurilor.

„A trebuit să-mi adaptez complet viața și să învăț să fac totul din nou. Am pierdut tot ce aveam - nu mai am o viață socială. Voi rămâne mereu puternică și am muncit atât de mult pentru a ajunge acolo unde sunt astăzi. Mă simt o persoană mai bună - deoarece apreciez lucrurile mici acum mai mult. Sunt atât de mândră de mine și voi fi mereu recunoscătoară că sunt în continuare aici”, spune ea.

Pe 1 septembrie a postat pe TikTok întreaga poveste, adunânc milioane de vizualizări: „Astăzi se împlinesc trei ani de când viața mea s-a schimbat pentru totdeauna. Fiecare lucru din viața mea s-a schimbat în mai puțin de un minut. Sunt atât de norocoasă să fiu aici chiar acum. Mi s-a oferit o a doua șansă la viață. Am ajuns atât de departe în ultimii ani și sunt atât de mândră de mine. Sunt în viață, respir și am cei mai buni oameni care mă înconjoară și mă susțin. Am învățat să iubesc cine sunt acum și nimeni nu va schimba asta. Nu voi renunța niciodată, niciodată, la speranță și voi fi întotdeauna pozitivă”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » „M-a aruncat de la 7 metri de pe un pod, credea că îmi înşel iubitul”. O tânără de 20 de ani a rămas paralizată din cauza unui prieten, în UK