Antena Meniu Search
x

Atacatorul din Copenhaga, cunoscut ca având probleme psihice. Bărbatul lua antidepresive despre care spunea că "nu îşi fac efectul"

Bărbatul înarmat care a ucis trei persoane şi a rănit grav alte patru într-un mall din Copenhaga este cunoscut ca având probleme psihice şi ar fi postat pe internet mai multe videoclipuri în care susţine că medicamentele sale „nu au efect".

de Redactia Observator

la 04.07.2022, 12:24

Atac intr-un mall din Copenhaga
Atac intr-un mall din Copenhaga - Profimedia

Tânărul în vârstă de 22 de ani, care are cetăţenie daneză, a împuşcat trei persoane în mall-ul Field’s din Copenhaga, într-un moment de furie. Atacul s-a produs duminică la ora locală 17:35. 13 minute a durat până când acesta să fie arestat de către autorităţi.

Victimele sunt un cetăţean rus în vârsta de 47 de ani, care locuia în Danemarca, şi doi tineri danezi de 17 ani, potrivit unui comunicat al poliţiei, scrie Daily Mail.

Alte patru persoane sunt acum în stare critică la spital: două femei de 19 şi 40 de ani, ambele cu cetătăţenie daneză şi alţi doi cetăţeni suedezi, o tânără de 16 ani şi un bărbat de 50 de ani.

Anchetatorii au declarat că victimele au fost împuşcate la întâmplare, iar atacatorul a acţionat de unul singur.

Pe acelaşi subiect

Martorii atacului sunt în stare de şoc

Bătbatul a postat pe reţelele de socializare cu o zi înainde de atac, videoclipuri în care care apărea cu două arme pe care se crede că le-a folosit pentru crimele sale.

El a încărcat pe pagina sa de YouTube mai multe playlist-uri intitulate „Killer Music“ (muziică ucigaşă) şi „Last Thing to Listen To” (Ultimul lucru de ascultat) menţionând într-un text  că„ Quetiapine nu îşi face efectul”.

Quetiapina este un medicament antipsihotic puternic care este utlizat pentru a trata schizofrenia, tulburarea bipolară, depresia majoră, sau chiar pentru a tarta dependenţa de droguri.

Poliţia a dezvăluit astăzi că bărbatul avea în posesie două arme în momentul atacului: o puşcă Suer şi un pistol de tip Walter, deşi nu este clar până în momentul de faţă dacă ambele arme au fost folosite pentru crime. Acestea au fost cumpărate legal, dar suspectul nu avea permis pentru ele, au adăugat ofiţerii.

Un martor care se afla în complexul comercial în momentul atacului, a reuşit să transmită printr-o staţie radio că este într-un magazin de îmbrăcăminte cu familia sa când a auzit „trei-patru bubuituri foarte puternice. Părea că focurile erau trase chial lângă magazin”.

“Deodată am auzit împuşcaturi, am auzit 10 împuşcături şi am fugit cât am putut să ne refugiem în toaletă”, a declarat un alt martor. Femeia a spus că a stat ascunsă în mall timp de două ore.

Alţi martori l-au descris pe bărbatul înarmat ca fiind un bărbat de aproximativ 1,8 metri înălţime , care purta după el o puşcă de vânătoare.

Poliţia din Copenhaga a scris într-o postare pe Twitter : „Suntem la faţa locului, s-au tras focuri de armă şi mai multe persoane au fost rănite”. Bărbatul urmează să fie prezentat în instanţă în decursul zile de azi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Atacatorul din Copenhaga, cunoscut ca având probleme psihice. Bărbatul lua antidepresive despre care spunea că "nu îşi fac efectul"