Antena Meniu Search
x

Mănâncă doar din gunoaie și arată ca un om fără adăpost, dar deține un mic imperiu. Germanul de 80 de ani are 10 case care valorează milioane de euro

Aparențele pot fi cu adevărat înșelătoare. O dovedește un german de 80 de ani care ascunde o adevărată poveste sub aspectul neîngrijit și hainele ponosite. Bărbatul mănâncă și se îmbracă doar cu ce găsește prin tomberoane, însă este cu adevărat un milionar. El deține mai multe case care valorează împreună milioane de euro. 

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 14:07

Mănâncă din gunoaie și arată ca un om fără adăpost, dar deține un mic imperiu. Germanul de 80 de ani are 10 case care valorează milioane de euro
Mănâncă din gunoaie și arată ca un om fără adăpost, dar deține un mic imperiu. Germanul de 80 de ani are 10 case care valorează milioane de euro - Bild / Jürgen Mahnke

Heinz B., un pensionar în vârstă de 80 de ani, arată ca un om al străzii. Îmbrăcat în haine ponosite, murdare și sărăcăcioase, ascunde de fapt o mare bogăție. Bărbatul deține șapte case și două apartamente. El a cumpărat o altă casă pe care a dat nu mai puțin de 700.000 de euro. El a mai investit 100.000 ca depozit pe termen fix la o altă bancă, potrivit Bild.

„Trăiesc cumpătat, așa am crescut!”, a spus bărbatul.

Bărbatul a fost inginer electrotehnic și primește o pensie de 3.800 de euro. Singurul lui lux: conexiune la internet și un laptop. Nu vrea telefon mobil: "Asta m-ar costa 10 euro în plus pe luna!"

În mod total neașteptat, bărbatul mărturisește că mănâncă doar ce găsește printre gunoaie și că rar se întâmplă să dea bani pe hrană.

Pe acelaşi subiect

Milionar cu viață de om al străzii

„Nu cheltuiesc nici cinci euro pe lună pe mâncare. Poate cumpăr niște ulei pentru prăjit sau ceva de genul dacă se epuizează. Dar majoritatea mâncării o găsesc la gunoi. Oamenii sunt risipitori și aruncă atât de mult încât ai putea hrăni o întreagă familie! De exemplu, oamenii cumpără un pachet de cârnați, mănâncă unul și apoi pur și simplu aruncă restul la coș”, spune bărbatul.

Vecinii săi atârnă de ani de zile alimente aruncate, expirate, pe gardul pensionarului. Le acceptă cu plăcere şi le oferă vecinilor în schimb obiecte bine conservate pe care le găseşte în deşeuri si pe care le adună în curtea sa. Bărbatul strânge de ani de zile tot felul de obiecte aruncate pe care le depozitează apoi în curtea sa. 

Întrebat de ce și-a pus toată averea în imobiliare, bărbatul a răspuns: „Au cea mai mică pierdere de valoare în inflație.”

Preferă să cumpere case la care să ajungă cu bicicleta, pentru că toate reparațiile le face singur chiriașilor săi. Și aici economisește o grămadă de bani. Bărbatul spune că nu s-a gândit niciodată cui o să lase micul imperiu pe care și l-a construit de-a lungul vieții.

„Habar n-am. Am câțiva veri îndepărtați. Poate le dau casele chiriașilor”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 16 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Mănâncă doar din gunoaie și arată ca un om fără adăpost, dar deține un mic imperiu. Germanul de 80 de ani are 10 case care valorează milioane de euro