Antena Meniu Search
x

Misterul unei dispariţii vechi de 20 de ani ar putea fi rezolvat, după ce oasele aparţinând unui copil au fost descoperite în grădina unei case din Franţa

20 de ani de nepăsare, de mister şi de minciuni. Misterul unei dispariţii vechi de 20 de ani ar putea fi rezolvat în sfârşit, după ce oasele unui copil de „4 sau 5 ani” au fost descoperite în grădina unei case din Pantin, Franţa. Mama şi fostul ei soţ au fost inculpaţi în acest caz şi încarceraţi, însă pentru anchetatori greul abia acum începe.

de Monica Palade

la 10.02.2024, 21:39

Misterul unei dispariţii vechi de 20 de ani ar putea fi rezolvat, după ce oasele aparţinând unui copil au fost descoperite în grădina unei case din Franţa - Shutterstock

Bărbatul și femeia sunt suspecţi că au îngropat cadavrul unui copil, care a murit în 2004. În timpul audierilor, cei doi s-au învinuit unul pe altul. Începe însă o lungă anchetă. Lungă, în primul rând pentru că mai trebuie efectuate numeroase verificări, după descoperirea oaselor, din 7 februarie. În al doilea rând, pentru că sunt fapte foarte vechi care datează din 2004, anul în care Virgile a dispărut, după spusele mamei sale. Oamenii legii vor trebui să solicite amintirile martorilor, localnicilor, rudelor.

Ucis şi îngropat în grădină

Timp de șaptesprezece ani, nimeni nu părea să-i fi păsat de soarta acestui băiețel, până când într-o zi din ianuarie 2021 mama lui a explicat în timpul unei plângeri pentru amenințări cu moartea că micuţul a fost ucis de soțul ei și îngropat în pivniță. El a amenințat că o va ucide când ea și-a anunțat intenția de a divorța de el. S-au efectuat atunci cercetări, dar fără rezultat.

Conform a ceea ce povestește mama copilului atunci, micuţul s-a născut în străinătate la sfârșitul anilor 1990 dintr-o uniune anterioară și l-a adus din Togo în 2001. Ea spune că i-a mințit pe cei din jur și i-a făcut pe oameni să creadă că acesta a plecat în străinătate pentru a-i ascunde de fapt moartea. Parchetul Bobigny a deschis apoi o anchetă prealabilă și a încredințat cercetările securității teritoriale Seine-Saint-Denis. Procuratura a deschis în cele din urmă o anchetă judiciară împotriva lui X pentru uciderea unui minor sub 15 ani pe 31 august.

Cazul a fost, așadar, relansat miercuri, odată cu descoperirea unor oase în grădina unei case impunătoare din piatră de moară de pe bulevardul Édouard-Vaillant din Pantin (Seine-Saint-Denis). Tatăl vitreg al copilului fusese luat în arest cu câteva ore mai devreme și a recunoscut moartea lui Virgile. Potrivit celor explicate, mama băiețelului a fost cea care a fost responsabilă de deces. La rândul său, femeia, care a fost şi ea reţinută, îl acuză pe fostul ei soț.

În lumina reflectoarelor puternice, anchetatorii și experții, inclusiv un antropolog criminalist de la Institutul de Cercetări Criminale al Jandarmeriei Naționale (IRCGN) au exhumat aceste rămășițe, scrie Le Parisien.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Misterul unei dispariţii vechi de 20 de ani ar putea fi rezolvat, după ce oasele aparţinând unui copil au fost descoperite în grădina unei case din Franţa