Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Niciun copil nu ar trebui să fie atât de speriat”. Un adolescent de 17 ani a primit un mesaj pe telefon într-o seară, iar câteva ore mai târziu se sinucidea, în SUA

Sfârşit tragic pentru un adolescent de 17 ani, care s-a sinucis la câteva ore după ce a primit un mesaj pe telefon.

de Monica Palade

la 23.05.2022, 16:13

Ryan Last nu a suportat ideea de a fi umilit şi a luat decizia dreamatică. „Cineva l-a contactat şi s-a prefăcut că este o fată și au început o conversație”, a povestit mama lui, Pauline Stuart, pentru CNN. Femeia şi fiul său tocmai vizitaseră mai multe colegii, pe care se gândea să le urmeze, după absolvirea liceului. Conversația online a devenit rapid intimă și ulterior criminală.

S-a sinuicis de ruşine

Escrocul - dându-se drept o tânără - i-a trimis lui Ryan o fotografie nud și apoi i-a cerut lui Ryan să facă acelaşi lucru. Imediat după ce Ryan a trimis poza, criminalul cibernetic a cerut 5000 de dolari, amenințănd că va face fotografia publică și o va trimite familiei și prietenilor lui Ryan.

Adolescentul din San Jose, California, i-a spus criminalului cibernetic că nu poate plăti întreaga sumă, iar cererea a fost în cele din urmă redusă la o fracțiune din cifra inițială - 150 de dolari. Însă, după plată, aceştia nu s-au oprit. „Au continuat să pretindă din ce în ce mai mult și să pună o mulțime de presiuni asupra lui”, a mai spus mama.

Pe acelaşi subiect

În acel moment, Stuart nu bănuia nimic din ceea ce trăia fiul ei. Ea a aflat detaliile, după ce anchetatorii au reconstituit evenimentele care au dus la moartea lui.

Femeia îi spusese noapte bună lui Ryan la ora 22. Despre fiul ei, Pauline spune că era de obicei fericit. Până la 2 dimineața, el și-a luat viața. Ryan a lăsat în urmă un bilet de adio, în care descria cât de jenat era pentru el însuși și pentru familie.

„El a crezut, cu adevărat, în acea perioadă, că nu ar fi existat nicio posibilitate de a face faţă, dacă acele fotografii erau postate online”, a spus Pauline. „Biletul lui arăta că era absolut îngrozit. Niciun copil nu ar trebui să fie atât de speriat”, a mai povestit mama.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » „Niciun copil nu ar trebui să fie atât de speriat”. Un adolescent de 17 ani a primit un mesaj pe telefon într-o seară, iar câteva ore mai târziu se sinucidea, în SUA