Antena Meniu Search
x

„Niciun părinte nu ar trebui să-şi îngroape copilul”. Doi elevi şi-au pierdut viaţa în mod tragic, la câteva zile distanţă, după ce s-au înecat la scăldat, în UK

Tragedie după tragedie. Temperaturile caniculare îndeamnă toţi mai mulţi oameni să meargă la scăldat pentru a se răcori, însă curenţii puternici nu iartă pe nimeni. Doi elevi au murit înecaţi la doar câteva zile distanţă unul de celălalt, lăsând familiile cu inimile frânte.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.07.2022, 11:23

Jamie (stânga) şi Alfie (dreapta)
Doi elevi şi-au pierdut viaţa în mod tragic, la câteva zile distanţă, după ce s-au înecat la scăldat, în UK - Lancashire Police

Jamie Lewin și Alfie McCraw, ambii în vârstă de 16 ani, au murit după ce au plecat la scăldat într-o zi caniculară, dar nu au mai reuşit să iasă din apă. Curenţii puternici, dar şi temperaturile destul de scăzute ale apei, în ciuda caniculei, au determinat autorităţile să emită mai multe alete cu privire la pericolul de a înota în zonele deschise, relatează The Sun. Poliţia îndeamnă localnicii să meargă doar în zone special amenajate şi supravegheate, pentru a putea fi evitate astfel de tragedii.

Serviciile de urgenţă au ajuns la faţa locului, pe Appley Bridge, în Lancashire, la scurt timp după ce o persoană a sunat după ajutor. Pe 9 iulie au început căutările disperate pentru Jamie, care intrase în apă să se răcorească. După ce a fost găsit, salvatorii nu au mai putut decât să declare decesul. Doar două zile mai târziu, Alfie, din Wakefield, a pierit şi el înecat, după ce plecase la scăldat. Elevul terminase recent studiile GCSE şi urma să meargă la academia militară, în septembrie.

Familiile celor doi băieţi, devastate în urma veştilor cumplite

Familiile băieţilor au adus un omagiu sfâşietor şi emoţionant în timpul procesiunilor de înmormântare.

Pe acelaşi subiect

Mama lui Jamie, Steph, a spus că fiul ei era „unul la un milion”. „Jamie era un boxer promițător, care iubea viața și avea un viitor înainte. Era atât de iubit de toată lumea. A atins viețile atâtor oameni într-un timp atât de scurt, chiar se făcea plăcut de cei din jur. A fost într-adevăr unul la un milion. Sunt atât de fericită că am fost mama lui. Avea doar 16 ani și era atât de plin de viață și atât de fericit”, a spus ea.

Familia lui Alfie a organizat o strângere de fonduri în urma accidentului, pentru a putea asigura costurile înmormântării. Despre fiul lor au spus că era un tânăr „cu o minte strălucită, care avea toată viaţa înainte”. Niciun părinte nu ar trebui să-şi îngroape copilul”, au spus aceştia.

După moartea lui Alfie, poliția din West Yorkshire a emis o avertizare cu privire la pericolele înotului în zone neamenajate şi nesupravegheate, mai ales în orele în care soarele este foarte puternic.

A fost un incident extrem de tragic care a dus la pierderea vieții unui băiat care tocmai își terminase studiile GCSE. Se prognozează că vremea va deveni și mai caldă în weekend și în săptămâna viitoare, dar îndemnăm oamenii să nu fie tentați să se răcorească în ape deschise, decât dacă este o zonă supravegheată şi destinată înotului. Chiar și în lunile de vară, râurile sau lacurile pot fi foarte reci. Oricine intră brusc în apă rece este susceptibil la hiperventilație, ceea ce poate duce la convulsii”, a transmis ofiţerul Nick Smart, din districtul Wakefield.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » „Niciun părinte nu ar trebui să-şi îngroape copilul”. Doi elevi şi-au pierdut viaţa în mod tragic, la câteva zile distanţă, după ce s-au înecat la scăldat, în UK